VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW PZO Samenwerking

VNO-NCW ondersteunt zelfstandigen zonder personeel

DEN HAAG, 4 februari 2001 - Ondernemersorganisatie VNO-NCW gaat samenwerken met het Platform Zelfstandige Ondernemers, PZO. Hiertoe hebben beide organisaties een overeenkomst getekend. De samenwerking tussen beide partijen moet leiden tot een effectieve en efficiënte belangenbehartiging voor zelfstandige ondernemers en zelfstandigen zonder personeel (zzp'er). Daarnaast wordt een dienstverleningspakket ontwikkeld voor de bij PZO aangesloten organisaties en hun leden. De samenwerking tussen VNO-NCW en PZO past in de doelstelling van VNO-NCW het ondernemerschap te stimuleren en te ondersteunen.

In het convenant spreken VNO-NCW en PZO af om een zelfstandige koepelorganisatie op te richten waarin de activiteiten worden ondergebracht. Het secretariaat van PZO en dat van de koepelorganisatie in oprichting wordt gehuisvest bij VNO-NCW.

Naar schatting zijn in Nederland zo'n 350.000 mensen actief als zelfstandige zonder personeel. Zzp'ers zijn te vinden in bijna alle sectoren. VNO-NCW geeft met de samenwerking aan dat de zelfstandige zonder personeel een niet meer uit onze samenleving weg te denken vorm van ondernemen is.

In het Platform Zelfstandige Ondernemers zijn organisaties van zzp'ers uit tal van sectoren vertegenwoordigd: van interim-manager tot filmmaker en van ict-specialist tot thuiszorger. Samen met PZO is VNO-NCW van mening dat zzp'ers door de overheid als ondernemer moeten worden beschouwd met de daarbij behorende rechten en plichten. De bundeling van krachten tussen VNO-NCW en PZO maakt een krachtig zzp-geluid in de Haagse politiek mogelijk.


---

---