Gemeente Hoogeveen


---

31 januari 2002

Jeugdraad in Hoogeveen aan de slag

Een groep jongeren in de gemeente Hoogeveen heeft een jeugdraad opgericht. De jongeren willen de politiek gevraagd en ongevraagd advies geven over jeugdzaken.

De jeugdraad houdt maandag 4 februari een feestelijke oprichtingsbijeenkomst in het gemeentehuis van Hoogeveen. Daarbij zullen de jongeren een spandoek ontrollen vanaf het balkon van het raadhuis.

Digitaal spreekuur

Het idee voor de raad ontstond tijdens één van de eerste digitale spreekuren van de gemeente Hoogeveen. Wethouder K.A. Holtrop van Welzijn zat toen achter de computer om via de gemeentelijke website vragen te beantwoorden. Jongeren confronteerden hem met kritische vragen en opmerkingen, met name over het beleid voor evenementen en activiteiten voor de jeugd. De jeugdige bezoekers van het digitale spreekuur zochten elkaar naderhand op en richtten de Jeugdraad Hoogeveen op.

Bijdrage gemeente

De gemeente Hoogeveen is blij met het initiatief van de jongeren en ondersteunt hen praktisch en financieel. De gemeente hoopt dat de Hoogeveense jongeren door de jeugdraad meer betrokken raken bij het jongerenbeleid. Daaraan wil de gemeente zelf ook bijdragen door belangrijke informatie direct naar de jeugdraad te sturen.

Bereikbaar

De Jeugdraad Hoogeveen bestaat uit tien leden. Er is inmiddels een website 'in de lucht':
www.jeugdraad.hoogeveen.nl.

Contactpersonen: Mark Robijn (0528-276301 / 06-29443572) en Frank Snippe (0528-275603 en 06-27276207).

E-mail: jeugdraad@hotmail.com

Postadres: Gemeente Hoogeveen, t.a.v. Jeugdraad Hoogeveen, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen