Amsterdam RAI

RecreaTech 2002
4 feb 2002

TEVREDEN BEZOEKERS EN EXPOSANTEN OP RECREATECH 2002

De vakbeurs RecreaTech, die van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 januari 2002 plaatsvond in Ahoy' Rotterdam is succesvol afgesloten met 2.789 bezoekers. De ruim 110 exposanten waren zeer te spreken over de stand-alone beurs die zich specifiek richtte op de recreatie-sector. Volgend jaar maakt RecreaTech weer onderdeel uit van de beurs Splashure, Sport & RecreaTech, die naast de recreatiebranche ook de sport- en vrijetijdsbranche zal bedienen.

Hoge aankoopintentie
Exposanten lieten zich positief uit over de kwaliteit van de bezoekers. Dit wordt onderschreven door de resultaten uit het onafhankelijke bezoekers-onderzoek van IBT Marktonderzoek. Ruim driekwart van alle bezoekers is eigenaar, directeur of heeft een leidinggevende functie. 90% geeft aan daadwerkelijk betrokken te zijn bij de aanschaf van op de beurs geëxposeerde producten of diensten. Dat er ook goede zaken zijn gedaan, blijkt uit het feit dat 70% een aankoop heeft gedaan of een offerte heeft aangevraagd. Bij ruim 50% van de aankoopplannen gaat het om bedragen tussen 20.000 en 2.000.000 Euro.

Trouwe bezoekers
De beurzen Splashure, Sport & RecreaTech en RecreaTech trekken een trouw publiek. Ruim driekwart van alle bezoekers was ook op één of alle edities van 1999, 2000 of 2001 aanwezig. Dit is een logisch resultaat van de zeer gerichte bezoekerscampagne, waarbinnen direct marketing het belangrijkste instrument is. Bijna 80% bezoekt de beurs dankzij ontvangst van een persoonlijke uitnodiging of relatiekaart via exposanten. De vooruitzichten voor de volgende editie zijn gunstig, want eveneens 80% geeft aan de beurs zeker of waarschijnlijk te gaan bezoeken.
Ook de organisatoren Ahoy' Rotterdam en Amsterdam RAI zijn tevreden over de resultaten van RecreaTech 2002. "We waren natuurlijk al heel blij met het aantal van 116 exposanten dat onze verwachtingen ruim had overtroffen. Nu we de beurs ook met goede bezoekersaantallen en tevreden exposanten af hebben gesloten, spreken wij zeker van een succes," aldus Nicole den Toom van Ahoy'.

Splashure, Sport & RecreaTech 2003
De vakbeurs Splashure, Sport & RecreaTech 2003 biedt een totaalaanbod van de sport-, vrijetijds- en recreatiebranche. Deze tweejaarlijkse, uitgebreide editie vindt plaats van 28 tot en met 30 januari 2003 in Ahoy' Rotterdam.

Amsterdam, 4 februari 2002