Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 4-02-2002 Mediaberichten 04 februari (16.35 uur)

BUGGENUM Verkeersgewonde overleden

BUGGENUM De 37-jarige bromfietser uit Buggenum die zaterdagmorgen ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval op de Holstraat is vrijwel direct na aankomst in het ziekenhuis in Nijmegen aan zijn verwondingen overleden. De bromfietser botste tegen een auto die op de weg keerde en kwam daarbij ten val. Het slachtoffer, dat op dat moment geen valhelm droeg, is met ernstig hoofdletsel per traumahelicopter overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.

Mook Inbraak in werkplaats

MOOK Bij een inbraak in een werkplaats van de gemeente Mook en Middelaar aan de Gen. Gavinstraat zijn een gele Volkswagen bedrijfsauto en verschillende elektrische gereedschappen gestolen. De totale waarde van de weggenomen goederen bedraagt tenminste 50.000 Euro. De inbraak werd zaterdagmorgen ontdekt door een werknemer die direct melding maakte van het gebeuren. De daders konden het gebouw binnenkomen door de toegangsdeur open te breken. Eenmaal binnen werden alle ruimten doorzocht en de gereedschappen in een in de loods aanwezige bedrijfsbus geladen. De politie heeft inmiddels onderzoek ingesteld naar de inbraak en namens de gemeente heeft de beheerder aangifte van het gebeuren gedaan.

WEERT Drugsaanhoudingen

WEERT De 53-jarige man uit Weert die zondagavond samen met een 28-jarige man uit Swartbroek werd aangehouden op de A2 op verdenking van overtreding van de opiumwet, blijkt een bekende drugsdealer uit Weert te zijn. Uit onderzoek en het verhoor van de man is duidelijk geworden dat hij met zijn drugshandel veelal rondom het NS-station en in de wijk Keent opereert. Met zijn aanhouding heeft de politie de verwachting dat de overlast die de man veroorzaakte nu duidelijk is verminderd. Het onderzoek tegen de man en zijn activiteiten wordt voortgezet.

Blerick Ernstig letsel na aanrijding

BLERICK Bij een aanrijding tussen een bestelbusje en een militaire vrachtwagen is vanmorgen de bestuurder van het busje ernstig gewond geraakt. Hij is met ernstig letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis van Venlo. De oorzaak van de aanrijding zal door zowel de politie als de Koninklijke Marechaussee worden uitgevoerd. De aanrijding ontstond omstreeks 10.25 uur op de Amperestraat, ter hoogte van de kruising met de Edisonstraat. De militaire lesvrachtauto werd bestuurd door een 21-jarige militair uit Rotterdam, terwijl deze les kreeg van een 55-jarige Edese instructeur. Het slachtoffer, een 34-jarige inwoner van Blitterswijck, reed achter de lesauto op het moment dat deze stopte op de Amperestraat. Het bestelbusje waarin de man uit Blitterswijck reed schoot gedeeltelijk onder de militaire vrachtwagen, waardoor de bestuurder bekneld raakte in het wrak van zijn wagen. Een traumahelikopter werd te hulp geroepen, maar heeft de gewonde automobilist niet vervoerd. De politie heeft technisch onderzoek verricht en zal samen met de KMAR het onderzoek verder afhandelen.