Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 4-02-2002 Mediaberichten 1 februari, 17.35 uur (laatste bericht)

LIMBURG-NOORD 260 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft zondag en maandag bij snelheidscontroles in Venlo, Swalmen, Roggel, Reuver en Reuver 184 automobilisten bekeurd.

SWALMEN Op de Peelveldlaan zijn maandagmorgen 14 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 160 gecontroleerde voertuigen bedroeg 69 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Op de Molenweg is maandagmorgen één automobilist bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 13 gecontroleerde voertuigen bedroeg 46 km/uur waar 30 km/uur is toegestaan. Op de Rijksweg Zuid zijn maandagmorgen 43 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 696 gecontroleerde voertuigen bedroeg 77 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Verder zijn op de Bosstraat maandagmorgen 24 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 60 gecontroleerde voertuigen bedroeg 61 km/uur waar 30 km/uur is toegestaan.

ROGGEL Op de Tramstraat zijn zondagmiddag met behulp van een lasergun 17 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 75 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

REUVER Op de Rijksweg zijn zondagmorgen 31 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 460 gecontroleerde voertuigen bedroeg 81 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Zondagmiddag zijn op de Rijksweg 24 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 580 gecontroleerde voertuigen bedroeg 70 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Verder zijn zondagmorgen op de Streekweg 26 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 137 gecontroleerde voertuigen bedroeg 125 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

NEDERWEERT Op Aan Vijftien zijn maandagmorgen met behulp van een lasergun vier bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen is niet bekend.

VENLO Op de Kaldenkerkerweg zijn maandagmiddag 76 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid van de 330 gecontroleerde voertuigen bedroeg 92 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

BAEXEM Alcholcontrole

BAEXEM Bij een alcholcontrole op de Dorpstraat zijn zondagavond tussen 21.00 uur en 22.00 uur 24 blaastesten uitgevoerd. Van de gecontroleerde bestuurders bleek niemand teveel gedronken te hebben. Bij de controle zijn wel bekeuringen uitgeschreven voor het onterecht voeren van mistverlichting (1), rijden met te hoge snelheid (1), niet dragen van de autogordel (1) en het fietsen zonder achterlicht (1).

VENLO - 388 Straatmaatverbalen

VENLO - Van 28 januari 2002 tot 4 februari 2002 hebben de medewerkers van het politiedistrict Venlo en de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo in totaal 388 bekeuringen opgemaakt. De meeste bekeuringen hadden te maken met fout parkeren, namelijk 137 waarvan er 63 door de parkeercontroleurs zijn uitgedeeld.

De andere verbalen werden uitgeschreven voor: het niet voeren van verlichting op de (brom)fiets (45), rijden door rood licht (50), het niet dragen van een helm (29), rijden met een te hoge snelheid (24), rijden in strijd met een gesloten verklaring (18), rijden op een opgevoerde brommer (10), het niet hebben van een bromfietscertificaat (6), wildplassen (2), afval op straat gooien (2) en verschillende andere overtredingen (65).

NEDERWEERT Verkeerscontrole

NEDERWEERT Bij een verkeerscontrole op de Randweg Zuid zijn maandagmiddag zes bekeuringen uitgedeeld. Hierbij zijn 5 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één automobilist is bekeurd voor het hebben van een verlopen rijbewijs.

ROERMOND Verkeerscontrole

ROERMOND Bij een verkeerscontrole op de Donderbergweg zijn maandagmiddag negen bekeuringen uitgedeeld. Hierbij zijn acht automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één automobilist is bekeurd voor onterecht parkeren op een invalideparkeerplaats.

Venlo Gekantelde vrachtwagen

VENLO Twee om 16.30 uur op het Europaplein gekantelde vrachtwagens hebben vanmiddag voor enorme overlast gezorgd. Het ongeval ontstond in de bocht vanaf de Weselseweg richting Nijmeegseweg, waar twee vrachtwagens elkaar raakten en tegen elkaar kantelden. Een zeecontainerauto met een gewicht van 40 ton ligt op zijn kant en zal met tenminste twee zware kranen moeten worden getakeld. Ook de andere vrachtwagen zal met behulp van een kraan moeten worden rechtgezet. De chauffeur van een van de vrachtautos is met lichte verwondingen aan zijn been voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Uit de gekantelde containerauto stroomt diesel op de weg, die door de brandweer wordt geruimd. De inhoud van beide vrachtwagens is niet gevaarlijk. Het verkeersplein is gedeeltelijk versperd, hetgeen voor grote stremming zorgt. De verkeersdienst heeft de Duitse collegas geïnformeerd, die zorgen voor voorwaarschuwingen om zodoende het vrachtverkeer dat vanuit Duitsland Venlo binnenkomt, om te leiden. Ook op de A67 wordt het verkeer omgeleid. Zodra meer bekend is volgt verder bericht.