Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor pers

AVR sponsor clinicprogramma
Gunco/Rotterdam Basketbal

ROTTERDAM - AVR is sedert 2 januari 2002 de nieuwe hoofdsponsor van het clinicprogramma van Gunco/Rotterdam Basketbal. Het afval- en milieuconcern is de opvolger van energiebedrijf ENECO, dat zijn naam in de afgelopen drie jaar aan het project verbond. De duur van de overeenkomst is een jaar, met een optie voor twee volgende jaren.

De overeenkomst tussen AVR en Gunco/Rotterdam Basketbal wordt aanstaande maandag 4 februari, om 11.00 uur in het bijzijn van de Rotterdamse sportwethouder Nico Janssens ondertekend door AVR-directeur Daan den Ouden en de voorzitter van Gunco/Rotterdam Basketbal, Cees Pille. Plaats van handeling is de gymnastiekzaal van de openbare basisschool de Globe aan de Hoogvlietsestraat 25 in de wijk Charlois. Voor de officiële handeling zullen de kinderen van de groepen zeven en acht een clinic krijgen van de beide Amerikanen Calvert White en Hunter Reinke en Joegoslaaf Aleksandar Lukic.

Het clinicprogramma is in vijf jaar tijd, samen met de AA Drink Basketbal Academy op het Thorbecke Lyceum, uitgegroeid tot één van de pijlers onder het beleid van Gunco/Rotterdam Basketbal. Vijf jaar geleden begon de club in de wijk Delfshaven met het verzorgen van basketballessen op scholen. Dat initiatief bleek dermate succesvol en mondde uiteindelijk uit in een satellietvereniging. Inmiddels brengt Gunco/Rotterdam Basketbal in diverse wijken van de Maasstad jaarlijks 11 duizend kinderen in contact met basketbal.

Mede daardoor is basketbal, na voetbal, uitgegroeid tot tweede sport van de Maasstad. Na afloop van de lessen krijgen alle kinderen vier kaarten voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van Gunco/Rotterdam Basketbal. Door die aanpak heeft de Rotterdamse club dit seizoen nooit voor minder dan duizend toeschouwers gespeeld. Hoogtepunt was het duel met de regerend landskampioen Ricoh/Astronauts dat maar liefst door 2050 mensen langs de kant werd bekeken. Het afval- en milieuconcern AVR laat graag haar sociale en maatschappelijke betrokkenheid zien. Daarom toonde het zich eind 2001 bereid om iets aan die basis van Gunco/Rotterdam Basketbal bij te dragen.