Centrumbus gaat rijden tussen station en Brink

De gemeente Deventer, de provincie Overijssel en busmaatschappij Connexxion hebben een alternatief gevonden voor de bediening van het centrum van Deventer door het openbaar vervoer. Vanaf 4 februari rijdt er tijdens de winkelopeningstijden een kleine 'centrumbus' tussen het busstation, de Keizerstraat en de Brink. Hiermee is de terugkeer van het openbaar vervoer in het centrum van Deventer een feit.

De centrumbus is een alternatief voor de buslijnen die vanaf vorig jaar het centrum van Deventer niet meer aandoen. De gemeente heeft toen besloten dat met de grote stads- en streekbussen niet langer via de omgeving van de Brink en de Pikeursbaan mag worden gereden. De nieuwe centrumbus is kleiner en biedt plaats aan acht passagiers. Door de beperkte afmetingen kan deze bus makkelijker in de binnenstad komen. De pendelbus wordt tot eind van dit jaar ingezet als experiment. Na afloop wordt onderzocht of de centrumbus een structurele plaats krijgt in het openbaar vervoer in Deventer.

De centrumbus vertrekt vanaf de halte aan het begin van de Brink naar het busstation en terug. Afhankelijk van de drukte worden meer of minder busjes ingezet en zal er elke 5 à 10 minuten een busje rijden. De centrumbus rijdt gedurende de openingstijden van de winkels; van maandag tot en met zaterdag van 9.05 tot 18.15 uur en op koopavond tot 21.15 uur. Ook op koopzondag is de centrumbus aanwezig. Strippenkaarten en abonnementen zijn in deze bus gewoon geldig.