Geveke N.V.

Geveke acquireert verhuuronderneming Brouwers Bouw en Industrie Services

NAARDEN - Met de acquisitie van Brouwers Bouw en Industrie Services (BBIS) zal dienstverlenende handelsonderneming Geveke nv opnieuw haar verhuuractiviteiten uitbreiden. BBIS is actief in verhuur, verkoop en service van een breed programma machines en benodigdheden voor de bouw en industrie. Met zo'n 30 medewerkers verdeeld over vestigingen in Maastricht en Heerlen realiseert de onderneming een omzet van bijna EUR 4 miljoen. De acquisitie wordt uit eigen middelen gefinancierd en zal direct bijdragen aan de winst per aandeel.

BBIS is ruim 35 jaar actief op de Nederlandse verhuurmarkt en behoort daarmee tot de meer ervaren materieel verhuurbedrijven van het land. Binnen Geveke zullen de activiteiten van BBIS worden ondergebracht bij dochteronderneming Cramo Nederland bv, waarvan ook Knijff (verhuurspecialist in weg- en waterbouwmaterieel) uit Ridderkerk en Geveke Rentall (o.a. grondverzetmachines en hoogwerkers) deel uitmaken. Vooral op het gebied van het grotere en specialistische materieel verwacht Geveke synergievoordelen te behalen.

De acquisitie past geheel in de Geveke strategie, waarin uitbreiding van de verhuuractiviteiten een belangrijke plaats inneemt. Met deze overname wordt verder vorm gegeven aan de roll-out van het Cramo verhuurconcept in Nederland.

http://reports.huginonline.com/846890/98791.pdf

De Directie

Naarden, 4 februari 2002

Voor nadere informatie:
M.T.A. Beckers
COO
tel +31 (0)35 6997 317

Geveke nv
Gooimeer 6-35
1411 DD Naarden
http://www.geveke.com

Geveke nv is een dienstverlenende handelsonderneming. De onderneming legt zich - veelal op basis van exclusieve vertegenwoordiging - toe op de inkoop, marketing, distributie, onderhoud en verhuur van een breed pakket van diesel- en gasmotoren, machines, elektronische componenten en technische verbruiksgoederen ten behoeve van de industrie, bouw en overheid.

Geveke realiseert een omzet van ca EUR 1.100 mln per jaar met ca 3.200 medewerkers. De werkmaatschappijen van Geveke zijn actief in Nederland, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland, IJsland, Polen, Hongarije, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Moskou. De aandelen van Geveke zijn genoteerd aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.