Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods definieert vereisten voor veilige webservices

White paper beschikbaar op www.webmethods.com

Amsterdam - 4 februari 2002 - webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware, heeft een white paper gepubliceerd waarin de vereisten voor veilige webservices worden beschreven. Beveiliging is een van de belangrijkste factoren voor een levensvatbare implementatie van webservices. Gedegen beveiliging en bewezen transactionele integriteit zijn daarom belangrijke criteria bij de selectie van een product voor het beheer van webservices.

Het webMethods-integratieplatform biedt een fundament voor het inzetten van ondernemingsbrede webservices - webservices die zorgvuldig en naadloos geïntegreerd zijn met end-to-end-bedrijfsprocessen in de onderneming en die ondersteund worden door robuuste beheermogelijkheden. Dergelijke webservices kunnen de waarde van bestaande IT-investeringen vergroten. Als het eerste bedrijf dat een product voor de ontwikkeling, de integratie en het beheer van webservices op de markt brengt, heeft webMethods de toon in de markt gezet door een platform aan te bieden waarmee bedrijven vandaag de dag al webservices kunnen bouwen en aanbieden.

In de laatste maanden is een aantal breed geaccepteerde standaarden en protocollen voor webservices ontstaan. webMethods biedt de breedste ondersteuning voor de belangrijkste standaarden die nodig zijn om webservices succesvol te integreren in bestaande IT-omgevingen. webMethods heeft haar kennis van XML toegepast om onder meer de webservices-standaarden SOAP, WSDL en XKMS (dat mede door webMethods is geschreven) te ondersteunen. Daarnaast ondersteunt webMethods een groot aantal standaarden voor dataformats en e-commerce.

"Met het webMethods-integratieplatform kunnen bedrijven bestaande applicaties, combinaties van applicaties en op een hoger niveau bedrijfsprocessen als webservices aanbieden", zegt Jim Green, chief technology officer en executive vice president voor productontwikkeling bij webMethods. "Dat proces hebben we vervolgens kosteneffectief en eenvoudig te implementeren gemaakt, zodat bedrijven webservices kunnen inzetten zonder ook maar een regel programmacode te schrijven, ongeacht de back-end-applicatie."

De white paper 'Requirements for Secure Enterprise Web Services' kan worden gedownload vanaf www.webmethods.com (Ga naar 'Solutions', kies 'White Papers'). Achtergrondinformatie over hoe bedrijven webservices kunnen inzetten leest u in de white paper 'Implementing Enterprise Web Services with the webMethods Integration Platform'.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 750 klanten, waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, AMS, BMC, Broadvision, Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com.

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl