Ingezonden persbericht

TUMBLEWEED BEVEILIGT CRM BERICHTENVERKEER MET 'SECURE CRM'

AMERSFOORT - 4 februari 2002 - Tumbleweed Communications Corp. (NASDAQ: TMWD), de toonaangevende leverancier van secure content management oplossingen introduceert Tumbleweed Secure CRM. Met deze software is het mogelijk om door een CRM systeem gegenereerde email veilig en traceerbaar te maken.

Tumbleweed Secure CRM identificeert automatisch privacy gevoelige email afkomstig van een CRM systeem, waarna Secure CRM gebruik maakt van een veilig internet kanaal om zo de vertrouwelijkheid van de klant informatie te waarborgen. Naast beveiliging worden ook de verschillende stadia van email bezorging, notificatie en het ophaalproces bijgehouden. Hierdoor blijft de verzender van de email op de hoogte van de status van de verzonden documenten.

Klanten krijgen meer vertrouwen in een organisatie als ze weten dat hun privacy gevoelige emails beveiligd zijn en bij de juiste persoon aankomen.

"Organisaties die gebruik maken van online communicatie voor het versturen van vertrouwelijke informatie vragen om beveiligd berichtenverkeer waarmee ze hun CRM toepassing ten volle kunnen benutten", zegt Arien Klomp, Country Manager Benelux van Tumbleweed. "Secure CRM is de ideale oplossing omdat beveiliging volledig automatisch plaats vindt. Als een email wordt verstuurd detecteert onze toepassing of het vertrouwelijke informatie bevat. In dat geval wordt de email automatisch via het beveiligde kanaal verstuurd zonder dat hiervoor wijzigingen in het CRM systeem moeten worden aangebracht."

"Daarnaast kunnen bedrijven hun klanten via Secure CRM een Secure Inbox aanbieden. Hiermee is beveiligde tweeweg communicatie mogelijk tussen bijvoorbeeld de klant en het bedrijf waarmee ze zaken doen. Voorbeelden zijn particuliere beleggers die communiceren met hun bank over aandelentransacties, patiënten die gegevens doorsturen aan hun behandelend arts, en ondernemers die vertrouwelijke contracten emailen naar hun jurist. Als gebruiker is het prettig te weten dat je vertrouwelijke informatie veilig bij de juiste persoon terecht komt."

Secure CRM bevat onder meer Tumbleweed's Secure Policy Gateway, die het berichtenverkeer scant op inhoud, identificeert en eventueel de via CRM applicaties verstuurde emails overzet naar een beveiligd kanaal. Omdat de toepassing server gebaseerd is, hebben werknemers geen extra training nodig en hoeft geen extra software op pc's geïnstalleerd te worden.

Meer informatie over Tumbleweed is te vinden op: www.tumbleweed.com. Voor specifieke vragen kunt u terecht bij Arien Klomp via 033-4541200.

Tumbleweed Benelux
Tumbleweed's secure content management oplossingen vertegenwoordigen de nieuwe generatie bedrijfsbrede internet beveiligingstoepassingen. Tumbleweed's robuuste op policies gebaseerde architectuur, Secure Guardian, levert de functionaliteit om het bedrijfsnetwerk te beschermen tegen gevaren en misbruik van het internet, en om de toepassingsmogelijkheden van het interne netwerk uit te breiden naar de buitenwereld zodat informatie veilig via het internet gedeeld kan worden met klanten, partners en leveranciers. Hierdoor wordt de klantenloyaliteit vergroot en is privacy gegarandeerd. Bedrijfskosten worden door toepassing van Tumbleweed's applicaties drastisch verlaagd waardoor Tumbleweed meerwaarde creëert voor bedrijven.

Klanten die hebben gekozen voor Tumbleweed's oplossingen zijn onder meer American Express, Datek, Van der Moolen, Belastingdienst, ABN AMRO, Rabobank, ING, NASA, de Europese Commissie, PGGM, UWV, Union Miniere, UPS en KPN.

Tumbleweed Communications is opgericht in 1993. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, USA. Sinds februari 2000 wordt vanuit de vestiging in Amersfoort de Benelux bediend.

Noot voor de redactie (