Ingezonden persbericht


Sniffer Gate biedt bedrijven van alle groottes 'Expert' analyse voor netwerkproblemen en -prestaties

Integratie met Micromuse's Netcool Suite zorgt voor snellere responsetijd en verhoogde netwerkuptime

4 februari '02 -- Sniffer Technologies, onderdeel van Network Associates (Nasdaq: NETA), introduceert Sniffer Gate, het eerste product dat kleine, middelgrote en grote bedrijven 'Expert' analyse voor netwerkproblemen en -prestaties biedt. Sniffer Gate is een oplossing die bedrijfskritieke informatie naadloos samenvoegt, prioriteert en van een groep Sniffer Distributed stations naar Micromuse's Netcool/OMNIbus(TM) console display brengt. Micromuse (Nasdaq: MUSE) levert software voor de garantie van diensten en bedrijfsvoering.

Deze aankondiging is deel van Sniffer Technologies' Open Architectuur initiatief om Sniffer producten te integreren met de producten van belangrijke leveranciers. Het is de eerste in een serie van samenwerkingsverbanden die Sniffer in de komende maanden zal opzetten.

Door gebruik te maken van Sniffer Technologies' bekende Expert analysetechnologie en Microsmuse's Netcool for Security Management(TM) oplossing, kan de Sniffer Gate waarschuwingen over bedrijfskritieke netwerkproblemen de-dupliceren, prioriteren en genereren voor netwerkbeheerders. Dit biedt klanten snellere responsetijden voor belangrijke IT- of beveiligingskwesties, grotere bedrijfsefficiëntie en hogere netwerkuptime.

"We zijn blij met onze samenwerking met Sniffer Technologies om een strategisch product voor probleem- en prestatiebeheer te ontwikkelen dat belangrijke netwerkgegevens naadloos overbrengt naar de Netcool console," legt Jim Frey, vice president strategic marketing bij Micromuse, uit. "Met Sniffer Gate kunnen netwerkbeheerders die de Netcool producten gebruiken, profiteren van de voordelen van geconsolideerde netwerkgegevens en belangrijke prestatiewaarschuwingen, noodzakelijk voor het onderhouden van een efficiënt en betrouwbaar netwerk."

De Sniffer Gate oplossing voegt Sniffer Distributed gegevens samen, brengt verbanden aan en prioriteert ze in real-time. Sniffer Gate brengt deze gegevens vervolgens over naar Micromuse's Netcool/OMNIbus console, inclusief urgente netwerkwaarschuwingen die onmiddellijke aandacht vereisen. Sniffer Expert waarschuwingen kunnen netwerkapplicatie- en prestatieproblemen identificeren, maar ook fundamentele beveiligingsbedreigingen die in de huidige netwerkomgevingen bestaan.

De Netcool console geeft de waarschuwingen, al naar gelang de ernst, op één scherm voor netwerkbeheerders weer. Het biedt ook details over de netwerkkwesties voor snelle diagnose, inclusief de tijd van het eerste en het laatste voorval, en het aantal voorvallen. Een simpele rechter muisklik op het alarm start de desktop van de Sniffer Distributed agent die de netwerkbeheerder helpt bij het snel oplossen van het probleem.

Bovendien kunnen netwerk- en beveiligingsteams, dankzij de integratie van Sniffer Gate in de Netcooloplossing, het aantal waarschuwingen verminderen. Hierdoor kunnen zij belangrijke kwesties en potentiële prestatiebedreigingen snel, effectief en efficiënt aanpakken.

"Als marktleider in netwerk- en applicatiebeheer wil Sniffer Technologies nauw samenwerken met andere marktleiders, zoals Micromuse. Door deze samenwerking kunnen wij onze klanten uitstekende oplossingen bieden die hun netwerken 24 uur per dag en zeven dagen per week goed draaiende kunnen houden," aldus Scott Allen, vice president product management bij Network Associates. "Dankzij Sniffer Gate kunnen onze klanten kritieke netwerkproblemen isoleren voordat de prestatie er onder lijdt of downtime plaatsvindt, waardoor ze hun kosten drastisch kunnen verlagen."

Sniffer Technologies is partner in Micromuse's Alliance Program(TM). Voor meer informatie over Sniffer Gate, kunt u de website www.sniffer.com raadplegen.

Micromuse

Micromuse Inc. is vooraanstaand leverancier van software voor de garantie van diensten en bedrijfsvoering. Micromuse's heeft onder andere de Crossroads A-List Award ontvangen voor "Beste IP Netwerk Diagnose Product voor de Netcool(R)/Visionary(TM) applicatie". Daarnaast is Micromuse recent opgenomen in de Forbes 500, Bloomberg's Tech 100, Barron's 500, Business Week Info Tech 100, Deloitte & Touche's Technology Fast 500, de San Francisco Chronicle 500 en Network World's NW200. Micromuse klanten zijn onder andere AT&T, BT, Cable & Wireless, Cellular One, Charles Schwab, Deutsche Telekom, Digex, EarthLink, GE Appliances, ITC^DeltaCom, J.P. Morgan Chase, One 2 One en Verizon. Micromuse's hoofdkantoor is gevestigd op 139 Townsend Street, San Francisco, Calif. 94107; +1 415-538-9090. De website is te vinden op www.micromuse.com.

Network Associates

Sniffer Technologies, onderdeel van Network Associates, levert oplossingen voor netwerk- en applicatiebeheer die er op gericht zijn om e-business uptime te garanderen. De Sniffer Total Network Visibility (TNV) suite ondersteunt een zeer uitgebreide verzameling van netwerktopologieën. De TNV suite is een geïntegreerde oplossing waarmee bedrijven en service providers hun netwerken en applicaties kosteneffectief draaiende kunnen houden tijdens de drukste momenten. De suite is één van de betrouwbaarste oplossingen voor de controle, probleemoplossing, rapportage en het pro-actief beheren van de beschikbaarheid en performance van het netwerk. De suite voldoet aan de hoogste beschikbaarheidsvereisten van e-business websites, internetapplicaties, geconvergeerde netwerken voor voice, video en data, en high-speed switched en optische netwerken. Voor meer informatie kunt u de Sniffer website bekijken op www.sniffer.com .

Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van netwerkbeveiliging- en beschikbaarheidoplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee, leverancier van antivirus- en beveiligingsproducten; Sniffer, marktleider in netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging; en Magic Solutions, dat webgebaseerde servicedesk oplossingen biedt. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:

NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam

BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###