Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 4-02-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Getuigenoproep straatroof
ALMERE Zondagavond heeft een 22-jarige Almeerder aangifte gedaan voor beroving van zijn scooter. Hij reed rond 21:45 uur op zijn scooter over het Spoorbaanpad ter hoogte van Tussen de Vaarten. Hij passeerde een vijftal personen, die hem van zijn scooter schopte. Onder bedreiging van iets dat leek op een vuurwapen werd hij gesommeerd zijn scooter af te staan. Twee personen reden met de scooter richting Almere Buiten. De andere drie renden weg richting de busbaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben of over informatie beschikken die van belang kan zijn voor het onderzoek, zich te melden, telefoon: 036 5383838.

Botsing tussen twee fietsers
ALMERE Zondagmiddag zijn twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Een 7-jarig jongetje uit Almere zag een 42-jarige vrouw over het hoofd. De vrouw is per ambulance voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Brandjes
ALMERE De brandweer heeft zondagmiddag een brandje moeten blussen in een kelderbox aan de Scharlakenstraat. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting. De politie heeft assistentie verleend. Zondagavond moest de brandweer uitrukken naar het C. van Eesterenplein. Hier stond in een portiek een plant te smeulen. Hierdoor stond de portiek vol rook. De politie gaat ervan uit dat het hier gaat om brandstichting.