Korps: Flevoland, plaats: district Noord 4-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Vier woninginbraken opgelost
LELYSTAD WEST De politie loste met de aanhouding van vier verdachten vier woninginbraken en twee auto-diefstallen in Lelystad op. Eind december hield de politie op de Hoge Ring te Almere de verdachten in een gestolen auto aan. De auto viel de Almeerse agenten op, omdat deze met hoge snelheid reed. Bij het staande houden van de inzittenden, bleek de auto uit Lelystad gestolen te zijn. De verdachten zijn toen aangehouden en voor nader verhoor overgedragen aan de Lelystadse politie. De auto is in beslag genomen en is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar. De verdachten, een 21-jarige Lelystedeling, twee 20-jarige mannen en een 18-jarige vrouw uit Lelystad, bekenden de auto-diefstal tegenover de politie. Verder vermoedde de politie dat de drie iets te maken hadden met inbraken, omdat zij gestolen goederen bij zich hadden. Na uitgebreid onderzoek maakte de politie tegen de vier verdachten proces-verbaal op voor in totaal vier woninginbraken in Lelystad. De 18-jarige vrouw is inmiddels heengezonden. De rest is in voorlopige hechtenis gesteld. Het proces-verbaal wordt binnenkort naar het Openbaar Ministerie gestuurd.

Aanhouding
LELYSTAD Een 28-jarige Lelystedeling is zondagavond aangehouden voor het vernielen van een auto op de Stationsdreef. De verdachte had naar aanleiding van een verkeersincident ruzie gekregen met een andere 28-jarige automobilist uit Lelystad. De verdachte stapte uit en begon de auto van de aangever te vernielen. De ruzie vervolgde, de verdachte reed weg en de aangever volgde hem maar raakte hem kwijt. De politie is in kennis gesteld en deze hield de verdachte aan. Hij is na verhoor op het politiebureau heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Alcohol
URK Op de Pyramideweg hield de politie zondagnacht een 23-jarige Urker aan voor het rijden onder invloed. Een motorrijder hield de bromfietser staande. Omdat hij vermoedde dat de Urker alcohol gedronken had, nam hij hem mee naar het politiebureau. Daar blies hij 750 ug/l (1,70 promille). Omdat dit de tweede keer binnen 24 uur was dat de Urker hiervoor aangehouden was, wordt proces-verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 9 uur is hij heengezonden.

LELYSTAD De politie hield op de Zuigerplasdreef zondagnacht een 56-jarige automobilist uit Lelystad aan voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man de rotonde Houtribdreef/Zuigerplasdreef twee keer nemen om vervolgens met hoge snelheid weg te rijden. Zij hielden de man staande. Omdat zij vermoedden dat de man alcohol gedronken had, hielden ze hem aan. Op het politiebureau blies de verdachte 505 ug/l (1,15 promille). Verder was de auto niet verzekerd en had de bestuurder nog enkele andere boetes open staan. Hij is met nieuwe boetes en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

LELYSTAD Op de Oostranddreef zagen surveillerende agenten zondagnacht een auto zonder verlichting rijden. Ze hielden de bestuurster (38-jarige vrouw uit Idsegahuizum) staande. Omdat de agenten dachten dat de vrouw alcohol genuttigd had, is ze voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar blies de automobiliste 340 ug/l (0,77 promille). Ze kreeg hiervoor een boete. Met een rijverbod van 2 uur is zij heengezonden.

Boetes voor bromfietser
DRONTEN Een bromfietser (leeftijd en woonplaats niet bekend) kreeg zaterdagavond op De Zuid verschillende boetes. De bromfiets was niet verzekerd, had geen voorrem en plaat. Ook had het voertuig een gecorrigeerde snelheid van 63 km/u. De bromfiets is in beslag genomen en naar het politiebureau gebracht.

Brandjes
LELYSTAD Zondagmiddag blustte de politie een brandje bij de Westerdreef. Daar brandde papier. De politie vermoedt brandstichting. Verder stond s avonds op de Wold een pallet in brand. De agenten doofden ook deze brand. Ook hier vermoedt de politie brandstichting. Verder rukte de brandweer zondagavond uit voor een schoorsteenbrand op de Hofstede. Ter plaatse ging het brandalarm af en kwamen er vonken uit de schoorsteen. De politie kwam ook ter plaatse en de hulpverleners gingen naar binnen. Daar was geen brand. De brandweer maakte wel het rookkanaal schoon. De bewoners zijn in kennis gesteld.