Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-02-2002 Persberichten district Eemland noord, 08.30 uur

Gewapende overval

BAARN In de nacht van zondag 3 op maandag 4 februari vond in de Pekingtuin een gewapende overval plaats waarvan een 47-jarige man uit Baarn het slachtoffer werd.

Het slachtoffer liep omstreeks 05.30 uur -nadat hij gepind had- door de Pekingtuin richting zijn woning. Plotseling werd de man aangesproken door een tot nu toe onbekende man. De man vroeg aan het slachtoffer om een sigaret. Nog voordat het slachtoffer kon antwoorden werd hij bedreigd met een vuurwapen en eiste de overvaller geld.

De overvaller werkte het slachtoffer tegen de grond en doorzocht zijn zakken. Hierbij werd geld en een mobiele telefoon buit gemaakt. De overvaller vluchtte weg in de richting van de Laanstraat. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland noord, tel.: 0900 88 44.

Rijden onder invloed

BAARN Zondagmiddag werd een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 16.30 uur zagen agenten een auto vanaf het sportterrein de Geerenweg oprijden. De agenten besloten om de bestuurder te controleren. Echter voordat een stopteken gegeven kon worden sloeg de bestuurder de Jan Steenlaan in. Vermoedelijk had de bestuurder in de gaten dat hij gecontroleerd zou worden.

De bestuurder reed via de Weteringstraat de Jan Steenlaan weer op. De agenten zagen dat de man zijn auto parkeerde en snel het park inliep. De 39-jarige bestuurder uit Eemnes werd staande gehouden en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat hij 1,1 promille in zijn lichaam had. Met een rijontzegging van vier uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.