Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-02-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.25 uur

Koerier overvallen

VEENENDAAL Zondagavond werd een pizzakoerier op de Kortedreef overvallen en gedwongen geld en kleding af te geven.

Omstreeks 22.30 uur had de 17-jarige koerier uit Elst een bestelling afgeleverd op het Kamgras. Op de weg terug werd de jongen op zijn brommer ingehaald door andere bromfietsen met daarop in totaal vier personen.

Eenmaal op de Korte Dreef zag de jongen dat de twee bromfietsen die hem zojuist hadden ingehaald dwars op de weg stonden. De jongen moest stoppen en werd aangesproken door één van de bestuurders. Deze bestuurder had een mes in zijn hand en dwong het slachtoffer naar een basketbalveldje in de buurt te rijden. Hier werd van het slachtoffer zijn geld en jas afhandig gemaakt. Na tien minuten kon de 17-jarige jongen vertrekken.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug, tel.: 0900 88 44.

Verkeerscontrole

AMERONGEN De politie heeft zondagmiddag een controle uitgevoerd op de Lekdijk.
Tussen 15.45 uur en 17.15 uur schreef de politie vier maal een bekeuring uit voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u. Tevens werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en het kleven op een voorganger. Brand RHENEN Zondagmorgen ontstond er brand in een caravan een de Nieuwe Veenendaalseweg.

Omstreeks 09.10 uur kreeg de politie een melding dat een stacaravan op een camping aan de Nieuwe Veenendaalseweg in de brand zou staan. Ter plaatse was de brandweer al bezig de brand te blussen. Nadat de brand geblust was trof de politie in de caravan een aantal kacheltjes aan. De kacheltjes werden middels een tijdklok bediend.

De politie onderzoekt of het aanslaan van de kacheltje de oorzaak is geweest van de brand.

Bedrijfsinbrekers aangehouden

RHENEN- Op zondagavond werden twee mannen uit Rhenen aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een bedrijf.

Getuigen zagen dat twee mannen, in de leeftijd van 29 en 34 jaar afkomstig uit Rhenen, hadden ingebroken in een bedrijf gelegen in Wageningen. De getuigen belden de politie maar op dat moment reden de mannen weg bij het bedrijf. Middels contact per mobiele telefoon hielden de getuigen de politie op de hoogte van de bewegingen van de inbrekers.

Op een gegeven moment stopte de auto aan de Lijsterberg en de politie hield op dat moment de twee mannen uit Rhenen aan en werden ingesloten voor verhoor.