Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 februari 2002


Bloembollenbedrijf geheel uitgebrand Voorhout (D1)
Een bloembollenbedrijf aan de Frank van Borselenlaan is in de nacht van zaterdag 2 februari volledig uitgebrand. De Frank van Borselenlaan is enige tijd afgesloten geweest. Er zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Een woning werd ontruimd. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Noordwijk, telefoonnummer 0900 8844.

Woninginbraak Katwijk (D1)
In een woning aan de Zeestraat werd tussen vrijdag 1 februari 15.00 uur en zaterdag 2 februari 08.40 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door het bovenlicht en een draairaam open te wrikken. Weggenomen werd onder andere een computer, een DVD-speler en een geldbedrag.

Verkeersongeval Katwijk (D1)
De politie trof op zaterdag 2 februari omstreeks 22.45 uur in de struiken langs de Sportlaan een auto op zijn kop. De bestuurder was niet ter plaatse. De politie zocht in de omgeving af en kon op aangeven van een getuigen de bestuurder op de Drieplassenweg aanhouden als verdachte van het verlaten van de plaats van het ongeval. De 20-jarige bestuurder uit Katwijk reed over de Sportlaan komende uit de richting van de Boulevard. Hij nam vermoedelijk een bocht in de Sportlaan met te hoge snelheid waardoor hij de controle over het stuur kwijtraakte. Hij is vervolgens op de andere weghelft terechtgekomen en is via het troittoir de bosjes ingereden waar de auto vervolgens over de kop is geslagen. Een 16-jarige inzittende van het voertuig raakte gewond aan een arm. Omdat de politie een alcohollucht bij de bestuurder rook werd op het politiebureau een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 400 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de Katwijker wordt proces verbaal opgemaakt.

Controle parkeerverordening Noordwijk (D1)
De politie heeft op zaterdagavond 2 februari op het Palaceplein gecontroleerd op parkeergedrag. Zes auto's werden bekeurd voor parkeren buiten de vakken.

Rijden onder invloed Katwijk (D1)
Zagen surveillerende agenten op zondag 3 februari even na 03.00 uur twee voertuigen met hoge snelheid rijden over de Boulevard. Beide bestuurders werden staande gehouden, waarna er op het politiebureau een blaastest werd afgenomen. De bestuurders, beiden 18 jaar en afkomstig uit Katwijk, bliezen 250 ug/l en 725 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De politie maakt proces verbaal op. Tevens werd het rijbewijs van één van de bestuurders ingevorderd.

Mishandeling Noordwijk (D1)
Een 21-jarige Noordwijker heeft aangifte gedaan van mishandeling door een groep jongens. De mishandeling vond plaats ter hoogte van de Zeewinde op zondag 3 februari even na 01.00 uur. Volgens de Noordwijker zag hij de groep jongens staan en kreeg met één van hen een woordenwisseling. Direct hierop kreeg hij een stoot in het gezicht waarna er over en weer geduwd en getrokken werd. De Noordwijker kwam ten val en werd vervolgens door meerdere van de groep geschopt. Hij liep kneuzingen op over het gehele lichaam. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Noordwijk, telefoonnummer 0900 8844.
Controle parkeren Rijnsburg (D1)
Bij een parkeercontrole in de ochtenduren van zondag 3 februari op de Koestraat, Kerkstraat, Anemonenstraat en De Poel werden 13 parkeerbonnen uitgeschreven wegens foutief parkeren.

Woninginbraak Sassenheim (D1)
In een woning aan de Zandslootkade werd op zondag 3 februari tussen 11.30 en 20.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door de voordeur open te flipperen. De gehele beneden verdieping werd doorzocht. Weggenomen werden onder andere een DVD-speler, een fotocamera, twee autosleutels, een laptop.

Brievenbus aangestoken Leiden (D4)
Aan een brievenbus van een flat aan de Ank van der Moerstraat werd in de nacht van zondag 3 februari brandgesticht. Een bewoner kon de brand blussen. Door de brand liepen ook andere brievenbussen brandschade op.

Bedrijfsinbraak Leiden (D4)
Bij een bedrijfsinbraak aan de Lage Rijndijk tussen zaterdag 2 februari 22.00 uur en zondag 3 februari 11.00 uur werden flessen alcoholische drank en pakken sap weggenomen. Het is nog onduidelijk hoe men naar binnen wist te komen. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken man veroorzaakt ongeval Voorschoten (D4)
Vrijdagavond 1 februari rond 22.20 uur heeft op de Voorschoterweg een ongeval plaatsgevonden. Een 34-jarige Voorschotenaar reed vanaf de Hofweg rechtsaf de Voorschoterweg op in de richting van Leiden. Hierbij nam hij een afslag te ver waardoor hij tegen het verkeer inreed. Een 45-jarige Voorschotense die hem tegemoet reed, kon hem niet meer ontwijken. Een frontale botsing volgde. Een eerste ademtest bij de Voorschotenaar gaf aan dat hij gedronken had. Beiden zijn naar het ziekenhuis overgebracht, de Voorschotense met beenletsel, de Voorschotenaar met onbekend letsel. In het ziekenhuis is de man aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij hem is een bloedproef afgenomen. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Gewonde bij conflict Leiden (D4)
Bij een conflict in een woning aan de Joubertstraat vrijdagavond 1 februari rond 22.50 uur is een 29-jarige man gewond geraakt. Hij liep een hoofdwond op en een snee in zijn been. De precieze aanleiding voor het conflict blijft onduidelijk, maar aan de onenigheid liggen waarschijnlijk drugsconflicten ten grondslag. Een vijftal mannen zou de woning bezocht hebben. Een van hen zou met een glazen voorwerp het slachtoffer te lijf zijn gegaan. Gedurende de onenigheid sneuvelde ook een ruit van de voordeur van het pand. De man is naar het ziekenhuis gegaan om zijn wonden te laten hechten.

Inbraak Leiden (D4)
In een woning aan de Morsstraat is vrijdagavond 1 februari in gebroken. De bewoner bemerkte de inbraak toen hij rond middernacht thuiskwam. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Verschillend vertrekkenzij doorzocht en een aantal boeken is meegenomen.

Dronken man wil politie afschudden Leiden (D4)
Een 18-jarige Noordwijkerhouter is zaterdagnacht 2 februari om 02.30 uur aangehouden. Agenten zagen de jongeman recht op zich af rijden op de Rijnsburgerweg. De politie keerde hierop en reed achter de man aan. Deze reed vervolgens met ongeveer 80 km/uur richting Oegstgeest. Aldaar is hij een woonwijk ingereden waar hij na een korte achtervolging tot stoppen gebracht kon worden. De ademanalyse wees 425 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces verbaal voor rijden onder invloed en het negeren van rijden op de verplichte rijstrook.

Onder invloed Leiden (D4)
Agenten zagen zaterdagochtend 2 februari om 07.20 een auto rijden zonder juiste voorverlichting. Toen ze de 21-jarige Leidse bestuurder lieten stoppen, roken ze een alcohollucht. Ook sprak de verdachte met dubbele tong. De eerste ademtest gaf aan dat hij gedronken had. Hij si overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse 250 ug/l uitwees. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.

Onder invloed Leiden (D4)
Agenten zagen zaterdag 2 februari rond 17.00 uur een auto over de Caeciliastraat rijden die achtereenvolgens afsloeg, remde op een recht stuk en met moeite de bochten nam. Toen de 50-jarige Leidse bestuurder uit de auto stapte wankelde hij. De eerste ademtest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 735 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod, een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd

Inbraak Leiden (D4)
In twee bij elkaargelegen flatwoningen aan de Drechtstraat is zaterdagmiddag 2 februari ingebroken. In beide gevallen werd de voordeur geforceerd. Uit de ene woning is een fototoestel meegenomen, uit de andere voornamelijk sieraden.

Aanrijding met alcohol Leiden (D4)
Op zondag 3 februari om 16.00 uur werd een surveillanceauto op de Willem de Zwijgerlaan in Leiden aangesproken door een voorbijganger die melde dat er op de Kooilaan zojuist een aanrijding had plaats gevonden. Op de Kooilaan troffen de agenten inderdaad twee personenauto's aan die een aanrijding hadden gehad.Een 44-jarige man uit Leiden was net voor de kruising met de Willem de Zwijgerlaan achteruit gereden om alsnog naar rechts te kunnen afslaan. Hij had hierbij een 30-jarige bestuurder uit Leiden over het hoofd gezien die achter hem reed. De 44-jarige bestuurder maakte een afwezige indruk op de agenten en rook naar alcohol.De man werd aangehouden nadat hij een F-indicatie had geblazen. Op het bureau blies de man 1010 ug./l Het rijbewijs van de man bleek al sinds 1998 ongeldig te zijn. Voor de aanrijding, het ongeldige rijbewijs en het rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling Leiden (D4)
Op zondag 3 februari om 18.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een mishandeling van een 22-jarige man in een Danssalon op de Lammermarkt in Leiden. De 22-jarige man afkomstig uit Oegstgeest had in de danssalon even daarvoor volgens zijn zeggen zonder aanleiding een kapot glas in zijn gezicht gedrukt gekregen door een nog onbekende man. De man is met snijwonden in zijn gezicht overgebracht en behandeld in het ziekenhuis. De man heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeuren.

Brand bedrijventerrein Leiden (D4)
Op maandag 4 februari om 03.30 uur is de politie samen met de brandweer uitgereden naar een grote uitslaande brand op het bedrijventerrein van de Stadpolderweg in Leiden. De brand was uitgebroken in een ijzerwarenpand. De brandweer is met groot materieel ter plaatse gekomen en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende bedrijven. Er was sprake van grote rookontwikkeling. De materiele schade aan het ijzerwarenpand is groot. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Inbraak Voorschoten (D4)
Bij een woning aan de Leidseweg is zaterdag 2 februari in de vroege avond ingebroken. Een deur werd geforceerd waarna een tas met onder andere pasjes hierin werd meegenomen. Later werd een aantal pasjes teruggevonden op de Hofweg.
Ook bij een woning aan de Jan Pietersz Coenstraat werd op dezelfde avond ingebroken. Men kwam binnen door een pui te vernielen. Uit de woning is geld meegenomen.

Rijden onder invloed Koudekerk a/d Rijn (D5)
Op vrijdag 1 februari rond 20.30 uur is op de Gnephoek in Alphen aan den Rijn een 44-jarige man uit Koudekerk a/d Rijn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een alcoholcontrole blies de man een "A"-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op de ademanalyse blies de man 515 ug./l. Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod van 5 uren opgelegd.

Inbraak woningen Nieuwkoop (D5)
Op vrijdag 1 februari heeft de Politie Hollands Midden 3 meldingen van inbraak in woningen gekregen in Nieuwkoop.Op de Karhaak in Nieuwkoop zijn inbrekers door middel van het forceren van het keukenraam in de woning gekomen. Waarschijnlijk zijn de inbreker(s) gestoord en zijn zonder goederen mee te nemen weggegaan. Op de Beerstratenlaan zijn inbrekers ook weer door middel van het forceren van het keukenraam aan de achterzijde van de woning binnen gekomen. De gehele woning werd doorzocht en de inbrekers zijn er vandoor gegaan met diverse goederen. Bij een tweede woning op de Beerstratenlaan zijn de inbrekers via hetzelfde keukenraam aan de achterzijde van de woning binnen gekomen. De gehele woning werd doorzocht en ook hier zijn de inbrekers er met verschillende goederen vandoor gegaan. De politie heeft een groot buurtonderzoek ingesteld en de technische recherche heeft bij de woningen een sporen onderzoek gedaan. De recherche stelt een onderzoek in.

Dronken achter het stuur Leiderdorp (D5)
Op zaterdag 2 februari om 02.00 uur is op de Persant Snoepweg in Leiderdorp een 40-jarige man uit Leiderdorp aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij een alcoholcontrole werd de man aangehouden nadat hij een "F"-indicatie had geblazen. Hij werd overgebracht naar het bureau waar hij op de ademanalyse 735 ug./l blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhoudingen na inbraak bedrijf Alphen a/d Rijn (D5)
Op zaterdag 2 februari om 13.30 uur zijn 5 jongens aangehouden nadat ze op de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn een aantal goederen hadden gestolen bij een bedrijf. De jongens variërend in de leeftijd van 16 t/m 19 jaar hadden even daarvoor in een bedrijf meerdere goederen op een karretje geladen en wilde het bedrijf bepakt en beladen verlaten toen ze tegen een werknemer van het bedrijf aanliepen. De 5 jongens zijn allemaal aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. Ze kunnen allen een proces-verbaal tegemoet zien.

Verkeersongeval met letsel Alphen a/d Rijn (D5)
Op zaterdag 2 februari heeft er op de Pietersberg in Alphen aan den Rijn een aanrijding plaats gevonden tussen een auto en een fietser De 37-jarige bestuurder van een auto wilde uit zijn gepakeerde auto stappen en opende zijn bestuurdersportier. Een 59-jarige Alphense vrouw die op haar fiets aldaar langs kwam reed tegen het net geopende portier aan en kwam ten val. De vrouw is met diverse kneuzingen overgebracht naar de huisartsenpost in Alphen aan den Rijn.

Brand Rijnsaterswoude (D5)
Op zaterdag 2 februari om 17.00 uur is de brandweer en politie uitgereden naar een brand op de Herenweg in Rijnsaterswoude. Op het dak van de loods van jachthaven Meerzicht was brand ontstaan na dakdekkerwerkzaamheden De brand ging gepaard met heftige rookontwikkeling. De plaatselijke brandweer kreeg assistentie van diverse omliggende brandweer korpsen. De brandweer was de brand snel meester. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandschade is aanzienlijk.

Onder invloed Nieuwerkerk ad IJssel (D2)
Op zaterdag 2 februari reed een 35-jarige automobilist uit Gouda omstreeks 3.45 uur over de A20 noordbaan in Nieuwerkerk ad Ijssel. Vanwege een kapot dimlicht werd de man aangesproken. Omdat de man naar alcohol rook werd hij gevraagd te blazen. De ademanalyse wees 685ugl uit, 220 ugl is de limiet. Tegen de man, wiens rijbewijs al was ingevorderd, is procesverbaal opgemaakt.

Controle jeugd Gouda / Gouderak /Oudekerk(D2)
In de nacht van vrijdag 1 februari ,zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werd op de Markt, Nieuwe Markt, Stoofsteeg, Lange Tiendeweg, Achter de Kerk en Zeugstraat gecontroleerd op eventuele overlast door jeugd. Waar nodig werd de jeugd aangesproken.

Op zaterdag 2 februari is op de Kranepoort in Gouderak en Abelenlaan in Ouderkerk ad Ijssel gecontroleerd op eventuele overlast door jeugd. Waar nodig werd de jeugd aangesproken.

Ongeval Waddinxveen (D2)
Op zaterdag 2 februari vond omstreeks 13.00 uur een ongeval plaats op de Kanaaldijk in Waddinxveen. Een 30-jarige motorrijder uit Zevenhuizen reed op de Coenecoop in de richting van de rotonde bij de Kanaaldijk. Op de rotonde raakte de man de controle over zijn motor kwijt en kwam ten val. De man is met letsel aan zijn heup overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Insluiping Gouda (D2)
Op zaterdag 2 februari is aangifte gedaan van insluiping in een woning aan de Koningin Wilhelminaweg in Gouda. Uit de woning zijn een tas met onder andere een portomonnee, passen en een mobiele telefoon weggenomen.

Inbraak Gouda (D2)
Op zondag 3 februari werd ingebroken in een woning aan de Woudstraat in Gouda. Door de voordeur, die niet op het nachtslot was gedraaid, open te hengelen werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werd een portemonnee en een mobiele telefoon ontvreemd.

Op zondag 3 februari is aangifte gedaan van diefstal in een woning aan de Waarsmanslag in Gouda. Door via een container op het dak naar een openstaand raam te klimmen, werd toegang tot de woning verkregen. Waarschijnlijk is de de dader(s) gestoord waardoor niets uit de woning ontbreekt.

Op zondag 3 februari werd tussen 18.00 en 20.00 uur ingebroken in een woning aan de Kornoeljelaan in Gouda. De dader(s) klom over de schutting en kreeg toegang tot de woning via een niet afgesloten achterdeur. Hierbij werd de woning doorzocht waarbij bankpassen en autosleutels werden ontvreemd.

Inbraak Gouda (D2)
Tussen zaterdag 2 februari en zondagochtend 3 februari is ingebroken in twee bedrijven aan de Marconistraat in Gouda. Door het rolluik te forceren werd toegang tot het eerste pand verkregen. In het pand is in de muur een gat gemaakt waardoor toegang tot het naastliggende pand werd verkregen. Vanuit beide panden werden goederen ontvreemd als dozen inktpatronen voor de printer en gereedschap.

Aanhouding Waddinxveen (D2)
Op maandag 4 februari kreeg de politie omstreeks 4.00 uur een melding van een inbraak in een pand aan het Koningin Wilhelminaplein in Waddinxveen. Getuigen konden een duidelijk signalement van de daders geven. Hierop zijn een 29-jarige verdachte uit Sprang Capelle en een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden
alcoholcontroles Bij alcoholcontroles het afgelopen weekend heeft de politie 260 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De controles werden gehouden van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari op verschillende locaties. In Alphen aan den Rijn werd gecontroleerd op de Gnephoek, In Koudekerk werd op de Hoogewaard gecontroleerd en in Leiderdorp werden op de Persant Snoepweg bestuurders tot staan gebracht om hun adem te testen. In totaal werden 7 personen aangehouden. Van twee werd het rijbewijs ingevorderd. Een 45-jarige man uit Zoeterwoude-Rijndijk blies 670 ug/l; een 50-jarige man uit Leiderdorp haalde 735 bij de ademtest. De boete voor het rijden onder invloed bedraagt minimaal 190 Euro.
verkeershandhaving in de komende week: maandag 4 t/m zondag 10 februari
Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie ook in de komende week regelmatig snelheidscontroles. Het verkeershandhavingsteam zal ook controles uitvoeren op het dragen van de veiligheidsgordel: maandag in Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop, woensdag in Waddinxveen en Boskoop en donderdag in Nieuwerkerk en Zevenhuizen. Vrijdag controleert de politie in Gouda op het dragen van de veiligheidsgordel.
De boete voor het niet dragen van de veiligheidsgordel bedraagt ¤ 40.
Ook zal de politie controleren op het rijden onder invloed. Maandag wordt in Gouda een alcoholcontrole gehouden, dinsdag op het Noordeinde tussen Waddinxveen en Boskoop. Woensdag wordt een controle gehouden in Bodegraven. Van zaterdag 9 op zondag 10 februari worden in Noordwijkerhout bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol.
Noot voor de redactie /

Politie Hollands Midden