Mediargus breidt samen met de technologie van Info2clear haar diensten aan informatiegebruikers verder uit

Brussel - Info2clear, het eerste Europese bedrijf dat de mogelijkheid biedt om auteursrechten op digitale informatie te beschermen tegen illegale reproducties, kondigt vandaag een overeenkomst aan met de digitale persdatabank Mediargus. Sinds kort is het mogelijk bij Mediargus om toegang te krijgen tot de databank en daar artikels te raadplegen tegen betaling.

Mediargus is een initiatief van de Vlaamse dagbladuitgevers dat de steun van de Vlaamse overheid geniet. Mediargus biedt de professionele informatiegebruiker een betalend digitaal overzicht van het perslandschap in Vlaanderen en Nederland. Voor bedrijven die een overzicht wensen van de belangrijkste tendensen en nieuwsberichten over hun sector en bedrijf is de dienst Mediasearch van Mediargus de sleutel tot een historische en actuele databank van de gepubliceerde artikels.

Mediargus breidt haar dienstenaanbod uit met een aantal nieuwigheden. Sedert kort is het mogelijk bij Mediargus om na registratie, toegang te krijgen tot de databank en daar kleine hoeveelheden artikels te raadplegen tegen betaling. Deze dienst 'betaling per artikel' ('pay-per-view') richt zich tot professionele informatiegebruikers met occasionele behoeften.

Om deze dienst operationeel te maken doet Mediargus een beroep op Info2clear. Info2clear zal enerzijds een micro betalingssysteem ontwikkelen, in de vorm van een oplaadbare kaart, en anderzijds een certificatie mechanisme, zodat de beschikbare artikels van Mediargus op een eenvoudige en legale manier kunnen gebruikt worden. Elk artikel zal automatisch een certificaat meekrijgen waardoor de eindgebruiker duidelijk kan aantonen dat hij de reproductierechten heeft verworven.

"Gepubliceerde artikels zonder certificaat - onder de vorm van het 'cleared' Info2clear icoon - zullen in de toekomst als onrechtmatig verworven worden beschouwd. Dagbladuitgevers die artikels vinden zonder Info2clear icoon zullen voortaan weten dat hun materiaal op een illegale manier gebruikt wordt. Het is duidelijk dat dit een negatieve invloed kan hebben op het imago van professionele informatiegebruikers," verduidelijkt Anthony Belpaire, CEO en President of the Board bij Info2clear.

"Door samen te werken met Info2clear plaatst Mediargus het accent op het gebruiksgemak voor de klant om artikels te clearen. Wij maken het de bedrijven mogelijk om artikels op een correcte manier te verwerven door hen een kader te bieden om qua copyrights en auteursrechten volledig in orde te zijn. Door ons groot aantal bronnen hebben wij een groot platform wat betreft het online clearen van persartikels", aldus Patrick Lacroix, algemeen directeur van Mediargus.

ots original text: Mediargus en Info2clear
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be