Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 4 februari 2002

Dagelijkse berichten

Nuis: fietshelm voorkomt ernstig hoofdletsel
Een 54-jarige man uit Tolbert raakte zondagochtend gewond aan zijn hoofd toen hij met zijn racefiets kwam te vallen op de Nieuweweg in Nuis. Terwijl de man met hoge snelheid over de weg reed kwam er een tak in zijn wiel en kwam hij hard te vallen. Geluk was dat de man een helm droeg waardoor zijn hoofdletsel beperkt bleef. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Ter Apel: man (44) aangehouden voor vernieling
Een 44-jarige man werd zondagnacht aangehouden bij een woning van zijn vriendin aan de Vogelheem in Ter Apel voor vernieling. Na een twist wilde de man de woning weer in en vernielde een ruit van een deur. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en werd meegenomen naar het bureau. Na verhoor werd de man op vrije voeten gesteld.

Ter Apel: ongeval met twee autos
Op de kruising van de Buizerdlaan en de Zanglijster in ter Apel verleende een 30-jarige automobiliste uit Emmer Compascuum geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Ter Apel. Een 63-jarige inzittende vrouw uit Emmer Compascuum werd voor controle naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Beide autos werden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Hoogezand: man (33) mishandelt vriendin
In een café aan de Sluiskade in Hoogezand mishandelde zondagavond een 33-jarige man uit die plaats zijn 21-jarige vriendin. Hij bedreigde haar nog met een mes en werd door de politie in het café aangehouden. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en deed aangifte. De Hoogezandster is ingesloten voor nader verhoor.

Zuidhorn: snelheidscontrole
Op de N355 (Rijksstraatweg) bij Zuidhorn werd zondagavond een snelheidscontrole gehouden. 60 voertuigen reden sneller dan de limiet van 80 km per uur. In totaal werden 780 voertuigen gecontroleerd. De hoogste overtreder reed met een snelheid van 114 km per uur.

Rottum: beschonken automobilist de sloot in
Op de Usquerderweg in Rottum reed een 36-jarige automobilist uit Groningen zondagavond een naastgelegen sloot in. De man kwam op eigen kracht de wagen uit en werd door de politie in een woning aangetroffen. Hij bleek te hebben gedronken (1.65 promille). De man krijgt een dagvaarding en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: man aangehouden voor vernielen autos Een 23-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats is zondagnacht aangehouden voor het vernielen van enkele autos die geparkeerd stonden op de Verlengde Hereweg in de stad. De politie werd getipt door voorbijgangers en trof de man nog bij een auto aan, waarvan de spiegel was vernielend en waar enkele deukten in waren aangebracht. In de nabije omgeving stonden nog enkele autos die dezelfde beschadigingen vertoonden. De man is voor ander onderzoek ingesloten.

Groningen: zestal aangehouden voor joyriding
De politie heeft zondagnacht vijf jeugdige personen, vier uit Groningen (18, 19, 15 en 16), waarvan de jongeste twee meisjes zijn en twee jongens uit Sauwerd (20 en 14), aangehouden voor joyriding. Zij maakten gebruik van twee autos die ze vermoedelijk elders in de stad hadden gestolen en veroorzaakten onder meer schade aan geparkeerd staande autos aan de Noorderkroonstraat, de Watermanstraat en de Schorpioenstraat. De politie werd getipt over de crosspraktijken van dit stel en trof een van de autos rijdende aan op de Pleiadenlaan. De auto voerde geen verlichting. Toen de agenten de doorgang wilden blokkeren door de politieauto min of meer dwars op de rijbaan te plaatsen gaf de bestuurder gas en wrong zich met de auto door de te kleine doorgang waardoor de geparkeerde auto werd beschadigd, alsmede de politieauto. Na een korte achtervolging werd de auto aangetroffen. Deze was toen leeg. De andere auto werd korte tijd later eveneens aangetroffen op de Pleiadenlaan. Deze reed eveneens met gedoofde koplampen. Na een achtervolging door de wijken Paddepoel en Selwerd slaagde de politie erin de inzittende aan te houden. Daarbij kwamen ook de namen boven water van de inzittenden van de andere auto die even later ook konden worden aangehouden. Het zestal is voor nader onderzoek ingesloten. De politie moet de omvang van de totale schade nog in beeld brengen.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 29-jarige automobilist uit Gieten is zondagnacht aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van schade. De man was voor het eerst gesignaleerd op de A28 ter hoogte van Haren waar hij de gehele rijbaan nodig had en zelfs tegen de vangrail reed. De politie die op de hoogte werd gehouden door een taxichauffeur die achter de man aanreed kon hem blokkeren op de kruising Schoolholm Torenstraat. De auto was aan de linkerzijde flink beschadigd. De bestuurder bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Bij hem werd een bloedproef afgenomen voor vaststelling van zijn promillage. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: inbreker aangehouden
Een 32-jarige man zonder vaste verblijfplaats is zaterdagnacht aangehouden voor een inbraak in een woonboot aan het Schuitendiep. De man werd betrapt door de bewoner. Na een zoektocht trof de politie de man in de omgeving aan. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Uit het eerste onderzoek bleek de man ook nog verantwoordelijk te zijn voor een beroving eerder op de dag op de Grote Markt. De man werd door getuigen herkend als de dader. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)