Politie Drenthe

Persberichten

berichten van zondag op maandag
11:00 maandag 4 februari 2002

Martin Panman
0651611628

Aanrijding bromfiets voetganger
SMILDE. Zondagavond gebeurde er een aanrijding op de Kanaalweg. Een 19 jarige bestuurder van een bromfiets, afkomstig uit Smilde wilde langs een drempel in de Kanaalweg rijden. Daar liepen echter twee eveneens uit Smilde afkomstige voetganger. De bestuurder van de bromfiets zag de voetgangers te laat en raakte een 31 jarige voetgangster. Deze werd gewond en is overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

Verkeersongeval
COEVORDEN. In Coevorden gebeurde zondagavond op de rondweg een aanrijding tussen twee personenautos. Een 25 jarige bestuurster van een personenauto uit Zoetemeer, met daarin 6 personen sloeg op de Rondweg linksaf . Zij zag daarbij een tegenligster, een 24 jarige inwoonster van Oude Pekela over het hoofd. De vrouw uit Pekela en een 11 jarige inzittende van andere de auto zijn gewond overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Een drietal andere inzittenden van de auto uit Zoetermeer, werden ligt gewond en werden behandeld door het ambulance personeel.

Auto tegen boom
BUINEN. Op de Bronnigerstraat reed een personenauto tegen een boom. De bestuurder was niet meer bij de auto aanwezig. Gezien de schade aan de auto moest de bestuurder wel letsel hebben opgelopen. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder inmiddels in zijn woning in Buinen was. De 39 jarige bestuurder was dermate gewond, dat de politie een ambulance heeft laten komen om de man over te brengen naar het Rafajaziekenhuis. Daar werd een bloedproef van hem genomen. Uit sporen bleek dat in de auto nog een tweede passagier gezeten had. Ook deze moest wel gewond zijn. Uiteindelijk werd een 34 jarige vrouw uit Buinen opgespoord. Zij lag ook al in bed en werd gezien haar verwondingen met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

Onder invloed
MEPPEL. Zondagavond controleerde de politie een 29 jarige automobilist uit Ruinen. De blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau om een blaasproef te ondergaan. De ademanalyse wees uit dat hij 775 microgram alcohol per liter lucht had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en met een proces-verbaal kon hij vertrekken.

Zonderlicht
ASSEN. Op de Rolderstraat in Assen zag de politie vannacht een personenauto zonder licht rijden. Toen de bestuurder daarop aangesproken werd bleek ook dat de man alcohol gebruikt had. De man saboteerde de blaasproef, waarop hij aangehouden werd en mee genomen werd naar het politiebureau. Op het politiebureau werkte de 32 jarige Assenaar wel mee. Hij blies 420 ugl. Hij kreeg een procesverbaal en een rijverbod. Tevens bleek dat de man nog een boete open had staan van 51 Euro. Deze betaalde hij.

Inbraak
ROGAT. In Rogat is vannacht ingebroken in een restaurant aan de Industrieweg. Een ruit van het restaurant werd vernield en er werd geld uit de kassa gehaald. Ook de beide gokautomaten werden opengebroken en het geld werd er uit gehaald.

Inbraak
HOOGEVEEN. Zondagavond is er ingebroken in een opslagloods aan de Smirnoffstraat. De inbraak werd ontdekt door de beveiligingsdienst. Een raam van het pand was ingegooid en omdat de mogelijkheid bestond dat de inbrekers nog binnen waren, werd een politiehond het pand ingestuurd. Helaas zonder resultaat. De inbrekers waren gevlogen. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe