Ingezonden persbericht


Persbericht

4 februari 2002

TDK Systems introduceert bluePAQ voor zakelijk Bluetooth gebruik

~ draadloze technologie voor professionele gebruikers van Compaq handhelds ~

TDK Systems Europe heeft een Bluetooth oplossing gelanceerd voor de Compaq iPAQ, één van de meest populaire PDA's onder zakelijke gebruikers.

'bluePAQ' is het nieuwste Bluetooth product uit de 'Go Blue' productlijn van TDK Systems en zit de Compaq iPAQ als gegoten. Het gebruikt de draadloze Bluetooth standaard om nieuwe communicatiecapaciteiten aan iPAQ handhelds toe te voegen. Gebruikers kunnen door hun e-mail, websites en intranet browsen en krijgen, ongeacht hun locatie, toegang tot hun desktop. Bovendien zorgt bluePAQ voor de draadloze communicatie met mobiele telefoons, laptops, PC's, PDA's en andere met Bluetooth uitgeruste toestellen.

bluePAQ is eenvoudig te bedienen. Alle Bluetooth drivers bevinden zich in het omhulsel en worden automatisch geladen op het moment dat de bluePAQ op de iPAQ wordt geklikt. De bluePAQ is zeer licht (slechts 53 gram), vereist geen aanvullende batterijen en verbruikt weinig energie, hetgeen de levensduur van de iPAQ batterij verlengt. De bluePAQ bevat ook een 'compact flash card' slot, dat zorgt voor extra geheugencapaciteit voor gegevensopslag en gelijktijdig gebruik van andere randapparatuur.

"We zijn van mening dat Bluetooth een oplossing moet zijn en niet weer een andere technologie," zei Nick Hunn, managing director bij TDK Systems. "Met deze filosofie in gedachte hebben we het voor bedrijfsgebruikers of netwerkoperators mogelijk gemaakt om de installatiebestanden te laden met de drivers, zodat de Bluetooth verbinding tot stand wordt gebracht op het moment dat de bluePAQ voor het eerst wordt gebruikt. Hierdoor krijgt de IT manager meer controle over draadloze mobiele apparaten."

De bluePAQ bevat dial-up networking, serial port, object push en LAN toegang. Het apparaat voldoet aan de Bluetooth versie 1.1 standaard waardoor de interoperabiliteit met andere apparaten voor gegevensuitwisseling tot een snelheid van 700 kbps wordt gegarandeerd.

bluePAQ zal vanaf eind februari in Europa en de Verenigde Staten beschikbaar zijn. De adviesverkoopprijs bedraagt 273 euro (exclusief BTW). De bluePAQ vereist geen aanvullende licenties of abonnementen.

(329 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems' nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC) en Stebis en in België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Jane Timmermans van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956 Fax: +31 (0) 43-3566955 E-mail: yvonnev/janet@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.com www.tdksys.com

Compaq is een handelsmerk van Compaq Information Technologies Group, L.P. Productnamen die worden vermeld kunnen handelsmerken en/of geregistreerde handelsmarken zijn van een van hun bedrijven.

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com