Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-02-2002
Persberichten districten Maastricht en Sittard (RKey; 10.45 Maandag, 4 februari 2002

Districten Maastricht en Sittard

Maastricht; aanrijding
Afgelopen zondagmorgen omstreeks 10.30 uur vond op de autosnelweg A-2 een aanrijding plaats. Twee autobestuurders, rijdende in de richting Maastricht, kwamen ter hoogte van de afrit Cadier en Keer, met hun autos door nog onbekende oorzaak in botsing. Een van de automobilisten, een 73-jarige man uit Herstal (B) sloeg bij de aanrijding met zijn auto over de kop en schoot met de auto via de berm door de omheining van een voetbalveld van een naast de autosnelweg gelegen sportclub uit Heer. De omheining raakte daarbij over enkele meters lengte vernield. De Belgische automobilist raakte bij de aanrijding gewond en werd overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. Na medische verzorging kon hij in de loop van zondag weer huiswaarts. De andere bij de aanrijding betrokken automobilist, een 42-jarige man uit Roermond, kon zijn auto veilig tot stilstand brengen en raakt niet gewond bij de aanrijding. Bleek dat hij onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Maastricht; aangehouden
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht kreeg de politie een melding dat op de Beukenhoven in Maastricht was ingebroken in een geparkeerde auto. Daarbij hadden getuigen de autokrakers op een snorscooter zien wegrijden. De politie die snel in de omgeving op onderzoek uitging, zag op de Severenstraat een tweetal personen op een snorscooter rijden die voldeden aan door getuigen opgegeven signalement. Beide verdachten, twee jongemannen (17 / 22) uit Maastricht werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De snorscooter waarop beide verdachten reden, werd inbeslaggenomen. Bleek dat op de Beukenhoven in twee geparkeerde autos was ingebroken, maar daarnaast bleek ook in een geparkeerde auto op de Cederhoven en in een auto op de Severenstraat te zijn ingebroken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Roosteren; fikse boete
De politie heeft een 30-jarige automobilist uit Aken (D) in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van 450 Euro. De Duitser reed afgelopen zondagmiddag met hoge snelheid over de autosnelweg A-2 ter hoogte van Roosteren, alwaar op dat moment in verband met met een aanrijding een snelheidsreducering/limiet gold van 50 km p/u, hetgeen door de signaleringen over de autosnelweg werd aangegeven. De snelheidsmeter van de politie-auto die achter de Duitser reed, gaf daarbij soms snelheden aan van boven de 120 km p/u. De Duitser heeft de boete meteen betaald.