Gemeente Albrandswaard


Invoering van euro vlekkeloos verlopenHeel veel mensen zagen er tegenop, de invoering van de euro. Maar de overheid en dus ook de Gemeente Albrandswaard heeft er alles aangedaan om de invoering vlekkeloos te laten verlopen.

De afdeling publieksservice van de gemeente was er klaar voor op 2 januari 2002. Alle voorbereidingen waren getroffen en toen de eerste burgers aan de loketten verschenen, bleek dat alles ook echt goed geregeld was.
Bij publieksservice was intern een wisselbalie gerealiseerd, zodat eventuele onduidelijkheid bij klant of ambtenaar tot een minimum beperkt zou blijven.

Vanuit de overheid was opgeroepen om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid tot pinnen of om te betalen met ëën soort geld, dus of nederlands geld of euro's.
Bijna iedereen heeft zich aan deze code gehouden, de overgang naar de Euro leidde dan ook eerder tot verbroedering dan tot chaos. Vaak zag men, dat als iemand even problemen had met betalen, een ander meteen aanbood om te helpen.
Bij de gemeente Albrandswaard hebben in totaal 55 klanten gebruik gemaakt van de omwisselbalie bij de afdeling publieksservice.

Binnen de gemeentelijke organisatie heeft de overgang naar de euro ook niet tot problemen geleid De door de gemeente ingestelde projectgroep euro heeft voorkomen dat er problemen konden ontstaan door alle systemen ruim op tijd europroof en getest te hebben. De gemeente Albrandswaard kijkt dan ook met een goed gevoel terug op de invoering van de euro.