Gemeente Amsterdam

Website Amsterdam ontvangt eervolle vermelding van Advies Overheid.nl

Na in 1999 al de Webwijzer Award voor de beste overheidswebsite te hebben gewonnen, heeft Amsterdam voor 2001 een eervolle vermelding ontvangen voor de website www.amsterdam.nl. De Webwijzer Award is in 1998 ingesteld als aanmoediging aan overheidsorganisaties om de kwaliteit van hun website te verbeteren. De Award is dit jaar dus voor de vierde maal uitgereikt.

Winnaar werd dit jaar de vernieuwde site van de provincie Friesland (www.fryslan.nl) Volgens het juryrapport heeft de site een aantal opvallende bijzonderheden. De meeste bewondering ging daarbij uit naar de risicokaart waarop interactief een beeld is te krijgen van die gebieden waar zich gevaren - bijvoorbeeld op het terrein van milieu - bevinden.

De gemeenten Wassenaar, 's-Gravenhage, Eindhoven en Breda stonden op de shortlist. De website van de gemeente Amsterdam kreeg dus een eervolle vermelding. Uit het juryrapport: "De jury vindt dat de winnaar van 1999, de gemeente Amsterdam, nog onverminderd sterk aanwezig is op internet. De website van deze gemeente blijft naar de mening van de jury een voorbeeld voor alle overheidsorganisaties in Nederland vanwege zijn gebruikersvriendelijkheid en uitgebreidheid. De gemeente Amsterdam heeft ook het afgelopen jaar weer veel vooruitgang geboekt, onder meer met de thematische websites over hondenbelasting (www.baasjebraaf.nl)
en bereikbaarheid (www.bereikbaar.amsterdam.nl). Een eervolle vermelding daarom voor www.amsterdam.nl." Waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Het volledige juryrapport is te downloaden vanaf de site van Advies Overheid.nl.

^


-

© gemeente Amsterdam - 4-02-2002