MTC EUROPE BV

Willem-Alexander en Maxima in natuurstenen

Eindhoven, 4 februari 2002,

Bij deze presenteren wij u een bijzonder kunstwerk van Maxima en Willem Alexander. De foto die eerder al in in verschillende dagbladen stond hebben gekocht bij de RVD. En daar toestemming gevraagd om het te mozaïeken in getrommeld natuursteen. Na de positieve uitslag van de RVD hebben wij meteen alles in het werk gezet om dit kunstwerk te maken. Wij hebben het in Turkije laten maken in onze fabriek in Istanbul door de kunstenaar F. Celik. Nadat er door ons eerst een zware selectie en controle is toegepast op de te gebruiken soorten natuursteen. Na het in stukjes slaan van het natuursteen zijn alle stukjes getrommeld in grote trommelmachine. Hierdoor worden alle scherpe kanten afgerond en het oppervlak voorzien van een verouderd uiterlijk.Daarna zijn de natuursteen soorten op kleur uitgelegd om de kleur overgangen zoals die in een foto zichtbaar zijn zoveel mogelijk te evenaren.
Er is gedurende 9 weken lang aan gewerkt. Woensdag de 30-ste Januari is het ingekrat en verstuurd met het vliegtuig Donderdag de 31-ste Januari is het 's avonds aangekomen op Schiphol waarna het door een koerier Vrijdag 01 Februari om 11:00 uur 's morgens bij ons aankwam. Hier is toen met man en macht gewerkt aan het inlijsten en impregneren van het kunstwerk. ( Impregneren is het beschermen van het natuursteen tegen vuil en vocht) Het kunstwerk bestaat uit ongeveer 60.000 stukjes natuursteen in meer dan 100 kleuren.Buiten het bijzondere van dit kunstwerk, willen wij het natuurstenen mozaïekportret van 1,20 mtr x
1,20 mtr veilen op onze website.
Wij doneren het grootse deel van de opbrengst aan het Oranjefonds.Hoe wij op dit idee zijn gekomen. Wij zijn een groothandel fabrikant importeur van verouderd natuursteen die uitsluitend levert aan detaillisten zoals tegel & sanitair zaken, bouwmaterialen groothandel etc.

Buiten het feit dat wij het een bijzondere happening vinden van onze a.s. Koning en Koningin vonden wij het ook een uitdaging om dit te maken.Het Nationaal geschenk in de vorm van een fonds voor goede doelen sprak ons erg aan en gaan er vanuit op deze manier ook nog een positieve bijdrage hieraan te kunnen leveren.Momenteel zijn wij in onderhandeling met de gemeente Eindhoven om het kunstwerk gedurende de veiling tentoon te stellen in de ontvangstruimten van het stadskantoor.Op onze website www.mtceurope.nl is het portret te zien.De inschrijvingsformulieren voor de veiling zullen pas op 7 februari operationeel zijn.

MTC Europe BV Natuursteen groothandel.
Ukkelstraat 2f
5628 TE Eindhoven
tel: 040-2518507 fax: 040-2055307 mob: 06-21590980 mail: info@mtceurope.nl of w.beekwilder@chello.nl


04 feb 02 12:36