Ingezonden persbericht


de Nieuwe Unie biedt inwoners van
Pendrecht gratis basketbalclinics aan

ROTTERDAM - Woningcoöperatie de Nieuwe Unie is voor het tweede jaar partner van Gunco/Rotterdam Basketbal. In de overeenkomst is opgenomen dat bewoners van bepaalde wijken de kans krijgen om gratis basketbalclinics te volgen. Na een succesvolle start in 2001 in de wijk Prins Alexander, wil de Nieuwe Unie nu ook inwoners van de wijk Pendrecht de gelegenheid bieden om zeven weken achtereen geheel een zevental clinics van spelers van Gunco/Rotterdam Basketbal te volgen.

De clinics worden verzorgd in de gymnastiekzaal aan de Herkingenstraat 84. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel een voorwaarden, er mogen in de zaal geen schoenen met zwarte zolen gedragen worden. Iedereen kan zich aanmelden: jong, oud, klein, groot, man, vrouw, ervaren en onervaren. De eerste clinic die door de Nieuwe Unie aan de bewoners van Pendrecht wordt aangeboden is op vrijdag 15 februari. De andere data zijn 22 februari, 1 maart, 8 maart, 15 maart, 22 maart en 29 maart. De clinics duren van 16.30 tot 18.30 uur. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden bij Melvin Voskuijl van Rotterdam Basketbal: 010-29.19.250.

Volgens de Nieuwe Unie zijn de clinics een goede manier om te investeren in de leefbaarheid van wijken en buurten. De jeugd krijgt door de basketballers sportieve voorbeelden. Bovendien krijgen deelnemers door de samenwerking een mogelijkheid om een wedstrijd van Rotterdam Basketbal in het tweede deel van de competitie (Elite B) in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen gratis te bezoeken.