Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Staatssecretaris Margo Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft maandag in Amstelveen uit handen van voorzitter Harry Oosterhuis van Skatebond Nederland het eerste exemplaar in ontvangst genomen van een handboek om de veiligheid bij skaten en skate-evenementen te vergroten. Het handboek is op verzoek van de staatssecretaris gemaakt door de Skatebond Nederland, mede naar aanleiding van een massaal ongeval in de IJtunnel bij de Dam-tot-Damloop in 1999.

Het handboek 'Parcoursen en organisatie' is bedoeld als handleiding voor gemeenten en organisaties die te maken hebben met skate-evenementen. Het bevat tips over het opzetten van veilige parcoursen; daarnaast biedt het handvatten voor het organiseren van evenementen. Het handboek wordt naar alle gemeenten in Nederland gestuurd. De Amstelveense wethouder Winnie Blok kreeg maandag symbolisch ook een exemplaar uitgereikt,

Het handboek is onderdeel van het project Veilig Skaten, waarvoor Vliegenthart de Skatebond Nederland subsidie heeft gegeven. Het project omvat verder het opzetten van een uniforme opleiding voor skate- instructeur, het ontwikkelen van skatevaardigheidsbewijzen en het ontwikkelen en uitbrengen van een keurmerk waaraan skate-parcoursen en evenementen moeten voldoen.