Ingezonden persbericht

Aprisma breidt Spectrum Security Manager uit

Hogere beschikbaarheid door verfijnde lokalisering van onderbrekingen in netwerk

Zoetermeer, 4 februari 2002 - Aprisma Management Technologies, leverancier van intelligente service assurance-oplossingen, heeft haar SPECTRUM Security Manager uitgebreid met intelligente correlatie en rapportages van afzonderlijke onderbrekingen. Deze verbeteringen dragen bij in de strijd tegen virusaanvallen, inbraakpogingen en systeemonderbrekingen. SPECTRUM staat al bekend om zijn geavanceerde fault isolation- en analysecapaciteiten.

De nieuwe SPECTRUM Security Manager verzamelt informatie over afzonderlijke bedreigingen op afdelingsniveau en per geografische locatie. Eventuele onvolkomenheden worden weergegeven op een enkel bedieningspaneel. De bedreigingen worden nauwkeurig gelokaliseerd, waarna de benodigde acties genomen worden om de IT-infrastructuur veilig te stellen.

De nieuwe SPECTRUM Security Manager ondersteunt meer dan 60 beveiligingsoplossingen, waaronder:

- firewalls: Checkpoint, Cisco, Computer Associates, Nokia en Symantec;
- Network Intrusion Detection: Enterasys, Internet Security Systems (ISS) en SNORT;

- antivirus: NAI, Trend Micro en Symantec;

- VPN & cryptografische communicatie: Cisco, Entrust, Microsoft en Netscreen;

- Operating Systems / Databases: HP, IBM, Informix, Linux, Sun en Oracle;
- beveiligingsproducten: Internet Security Systems (ISS), Network Associates, Trend Micro en Zone Labs.

SPECTRUM Security Manager is opgebouwd uit een schaalbare drie-lagenarchitectuur. Deze lagen kunnen samen de volledige beveiligingsinfrastructuur (waaronder master-server, concentrator en host) beheren en monitoren. De diverse onderdelen van het systeem leveren data voor een logboek van events. Deze informatie wordt vervolgens geclassificeerd, van prioriteiten voorzien en gecorreleerd. De actuele classificatie en de samenhang van de informatie bepalen de kritische capaciteiten van SPECTRUM, aangezien potentiële bedreigingen zich vaak op zeer complexe manieren verspreiden.

Aprisma
Aprisma Management Technologies is een toonaangevende leverancier van root cause-analyses en schaalbare servicegarantiesoftware. De SPECTRUM-suite van geïntegreerde applicaties biedt service level-intelligentie voor netwerken, systemen, applicaties en beveiligingsinfrastructuren van verschillende leveranciers. Deze software wordt door meer dan 1.100 belangrijke bedrijven en service providers gebruikt om kosten terug te dringen en de service aan hun klanten te verbeteren. Meer dan 50 van de Global 100-bedrijven vertrouwen op SPECTRUM voor de servicegarantie van hun netwerken. Voor meer informatie over Aprisma en SPECTRUM: www.aprisma.com. In de Benelux wordt Aprisma vertegenwoordigd door de Value-Added Software Distributor SMT Simple Management Technologies B.V. Meer informatie vindt u op www.smtware.com.

Voor meer persinformatie:
Aprisma
Ian Baxter
Marketing Director EMEA
Telefoon: +44 16 35 55 59 30
E-mail: ian.baxter@aprisma.com

Lammers van Toorenburg PR
Julia Vonno
Telefoon: 030 656 50 70
E-mail: julia@lvtpr.nl