Ingezonden persbericht


Cable & Wireless heeft de overname afgerond van een aantal onderdelen en activiteiten van Exodus in de Verenigde Staten. Een Engelstalig persbericht is beschikbaar, waarvan u hieronder een vertaalde samenvatting aantreft. Later in de maand zal Cable & Wireless meer informatie bekendmaken over het na de overname ontstane bedrijfsonderdeel.

Samenvatting persbericht
Op 1 februari 2002 maakte de internationale telecommunicatiegroep Cable and Wireless bekend dat zij definitief een aantal onderdelen heeft overgenomen van Exodus Communications. Cable & Wireless heeft van Exodus, de grootste aanbieder van managed hosting in de Verenigde Staten, een aantal activa en de meerderheid van de bedrijfsactiviteiten in de VS verworven. De overname, die geheel in contanten wordt betaald, kon worden afgerond nadat op 17 januari 2002 goedkeuring was verkregen van de Amerikaanse autoriteiten (US Bankruptcy Court for the District of Delaware). De overname van de vier overgebleven vestigingen van Exodus, twee in Groot-Brittannië, één in Duitsland en één in Japan, moet nog worden afgerond.

De activiteiten van Exodus zullen worden samengevoegd met de web hosting onderdelen van Digital Island en Cable & Wireless. Hierdoor ontstaat een grote, wereldwijde speler op het gebied van internet- en webservices. De nieuwe combinatie wordt een aparte divisie binnen Cable & Wireless Global. Op basis van de mondiale infrastructuur en financiële kracht van Cable & Wireless kan een zeer breed pakket producten en diensten worden aangeboden aan zakelijke klanten over de hele wereld. Hierdoor komt Cable & Wireless in de juiste positie om optimaal te profiteren van de verwachte groei in managed hosting en webservices.

Bill Austin, sinds juli 2001 werkzaam bij Exodus als Chief Financial Officer en daarnaast verantwoordelijk voor IT, customer care en business development, wordt de CEO van het nieuwe bedrijfsonderdeel. Hij rapporteert aan Don Reed, Chief Executive van Cable & Wireless Global. Na uitgebreid marktonderzoek is gekozen voor de bedrijfsnaam 'Exodus, a Cable & Wireless Service' voor alle hostingdiensten die momenteel door Cable & Wireless, Digital Island en Exodus worden verzorgd. Alle andere bedrijfsactiviteiten in de Verenigde Staten blijven plaatsvinden onder de naam Cable & Wireless. In de rest van de wereld zullen alle diensten worden aangeboden onder de naam Cable & Wireless. De omschakeling naar de nieuwe bedrijfsnaam zal in mei 2002 zijn voltooid.



Ingezonden persbericht