Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging: Buitenlandse scholieren op bezoek in kader van uitwisselingsproject

datum: 31 januari 2002

Maandag 4 februari heet wethouder Geluk namens het gemeentebestuur 150 Amersfoortse en buitenlandse scholieren welkom die deelnemen aan het Europese uitwisselingsprogramma Comenius. Na de ontvangst volgen korte, creatieve presentaties van elke school. U bent hierbij welkom om 9.00 uur 's ochtends in de Raadszaal.

Het Comeniusprogramma heeft twee doelen: verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en versterking van de Europese dimensie in het leerproces. Bij het programma zijn 350.000 scholen betrokken en 69 miljoen leerlingen.

Het Vallei College maakt deel uit van een schoolpartnerschap samen met scholen uit Ierland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Polen, België, Spanje en Noorwegen. Op 4 februari start een uitwisselingsproject waarbij scholieren uit vijf van deze landen voor de duur van een week naar Amersfoort komen. Tijdens hun verblijf werken zij samen met hun Amersfoortse leeftijdsgenoten aan vakinhoudelijke projecten. Bijvoorbeeld een gymnastiek- of geschiedenisproject. Ze logeren bij Amersfoortse leerlingen thuis en maken zo kennis met de Nederlandse gewoontes. Een paar weken later brengen leerlingen van het Vallei College op hun beurt een bezoek aan collega-scholieren in het buitenland.