Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kapitaaluitbreiding faciliteert Europese expansie
NEDSTAT VERSTERKT FINANCIELE BASIS

Diemen, 5 februari 2002 - Nedstat versterkt haar vermogen door een uitgifte van nieuwe aandelen. De kapitaaluitbreiding dient met name ter financiering van de Europese expansie van de onderneming. Ook is de statutaire directie versterkt met de benoeming van twee nieuwe leden.

Bij bestaande aandeelhouders en leden van de directie en raad van commissarissen zijn nieuwe aandelen geplaatst ten bedrage van ¤ 1 miljoen.

Daarnaast is de bestaande brugfinanciering van een van de aandeelhouders, Orange Fund N.V., omgezet in een converteerbare lening van ¤ 4,5 miljoen met een looptijd tot eind 2003. Een deel van deze lening, ¤ 0,8 miljoen, is direct geconverteerd in aandelen. Conversie van het restant van de lening wordt verwacht plaats te vinden in de loop van 2002. Tenslotte zijn bestaande leningen van twee andere aandeelhouders van in totaal ¤ 90.000 omgezet in aandelen.

De aandelenuitgifte en herstructurering van de leningen betekent dat de financiële basis van Nedstat sterk is verbeterd. Het eigen vermogen is met ¤ 1,9 miljoen uitgebreid en er staan, afgezien van de converteerbare lening, geen leningen meer uit. Met de verwachting dat de onderneming het lopende halfjaar in de positieve cash flow zal geraken kan gesproken worden van een gezonde financiële positie.

Ook zijn Pieter Landman en Gertjan Beijer, beiden al meer dan een jaar werkzaam bij Nedstat, benoemd tot statutair directeur. Samen met Michael Kinsbergen en Michiel Berger, de andere twee statutair directeuren, nemen zij als aandeelhouder en optiehouder deel in de onderneming. Na uitoefening van de opties zal het belang van de directie meer dan 25% zijn.

Michael Kinsbergen, Algemeen Directeur, is ingenomen met het vertrouwen dat aandeelhouders in het management van Nedstat stellen: "Deze kapitaaluitbreiding biedt ruimte om ons Europese expansiebeleid, dat tot op heden zeer voorspoedig verloopt, voort te zetten."

De omzet van Nedstat groeide in 2001 met 70% ten opzichte van het voorafgaande jaar. De grootste procentuele bijdrage aan deze groei kwam van de buitenlandse kantoren. Het lopende jaar voorziet Nedstat weer een substantiele groei van de omzet en een sterke verbetering van het resultaat.

Over Nedstat:

Nedstat is leverancier van diensten en producten voor het meten, rapporteren en analyseren van websitebezoek. Deze stellen u in staat het rendement van uw on-line communicatie en business te optimaliseren. Nedstat is in 1996 opgericht en uitgegroeid tot een toonaangevende Europese speler. Nedstat telt 85 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.