Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van dinsdagmorgen 05-02-02
09:58 dinsdag 5 februari 2002

Roel Hallink, tel. 0528-295033


* Gewonden bij aanrijding

EMMEN Gisteravond zijn bij een aanrijding op de kruising van de Laan van het Kwekebos en de Houtweg twee personen gewond geraakt. Een 30-jarige bestuurder uit Nieuw Weerdinge verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechtskomende auto die bestuurd werd door een 26-jarige vrouw uit Emmen. Door de klap van de aanrijding botste de auto van de man uit Nieuw Weerdinge ook nog eens tegen een lichtmast op de middenzuil. Een in deze auto zittende 70-jarige vrouw uit Emmen raakte gewond aan nek en rug. Zij en de vrouwelijke bestuurster, die gewond was aan het hoofd, zijn overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.


* Onder invloed

EMMEN Afgelopen nacht werd op de Statenweg een 31-jarige bestuurster uit Meppen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De vrouw had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. Daar blies zij 355µg/l (ongeveer 0.8 promille). Snelrecht werd toegepast, zodat de vrouw na verhoor met een dagvaarding op zak naar huis mocht.


* Diefstal uit autos

RODEN Gisteren werd aangifte gedaan van inbraak in een auto aan de Burgemeester Borgerstraat. In de nacht van zondag op maandag werd het slot van een portier geforceerd. Het frontje van de radio-cdspeler werd gestolen. Geprobeerd werd om ook de radio uit het dashboard te krijgen, hetgeen niet is gelukt. De radio bleef geheel vernield achter.

Ook aan De Hop bleek ingebroken te zijn in een auto. Vermoedelijk heeft ook deze inbraak plaatsgevonden in de nacht van zondag op maandag. Ook hier werd het slot geforceerd. Gestolen werd een radio-cdspeler.


* Inbraak in woning

ASSEN Bij afwezigheid van de bewoners is er gisteravond ingebroken in een woning aan de Lesturgeonstraat. De inbrekers hebben het slot van de voordeur open weten te krijgen. In de woning werden enkele kasten doorzocht. Gestolen werden twee mobiele telefoons, enkele Canadese dollars en een tas met daarin o.a. een rijbewijs, kentekenbewijzen, wat sieraden en diverse sleutels. Totale schade is niet bekend.


* Diefstal uit winkel

KLAZIENAVEEN Gistermiddag werd bij een winkel aan de Langestraat een 15-jarige jongen uit Zwartemeer betrapt bij het stelen van een pakje sigaretten. Volgens zijn verklaring had hij dit gedaan, omdat hij geen geld bij zich had. Een HALT proces-verbaal wordt opgemaakt.


* Bedreiging

HOOGEVEEN Gisteravond is in de intercitytrein van Utrecht/Groningen, op het station in Hoogeveen, een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had tussen Meppel en Hoogeveen de conducteur bedreigd. Het bleek dat de Groninger niet in het bezit was van een plaatsbewijs. Toen de conducteur hem daarnaar vroeg begon hij deze te bedreigen met woord en daad. De man is ingesloten en zal worden overgedragen aan de spoorwegpolitie.


* Politie zoekt getuigen

NIETAP - De politie wil nog steeds graag in contact komen met de bestuurder van een blauwe motor (vermoedelijk Suzuki 750). Deze reed op het moment van het ongeluk, op de Hooilanden, voor de 48-jarige motorrijder A. Aukema, die later aan de gevolgen van zijn verwondingen is overleden. De man op de blauwe motor is ook nog gestopt, terug komen rijden en heeft nog even staan kijken op de plaats van het ongeval.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe