Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.30 uur) Dinsdag 5 februari 2002

Cadier en Keer, ramkraak:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een postagentschap annex drogisterij gevestigd aan het Raadhuisplein te Cadier en Keer.
Dinsdagmorgen omstreeks 03.30 uur hoorden omwonenden van het Raadhuisplein een harde klap op straat gevolgd door glasgerinkel. Toen zij naar buiten keken zagen zij dat een auto voor het postagentschap annex drogisterij stond. Verder zagen zij dat vermoedelijk drie mannen spullen uit de winkel droegen en in de klaarstaande auto legden. Nog voor de komst van de gewaarschuwde politie vertrokken de mannen in de auto.
De vluchtauto werd door de politie bij een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen.
Bij onderzoek bleek dat met de auto een grote ruit naast de voordeur ingereden werd. Door de ontstane opening konden de daders in de bedrijfsruimte geraken. Daar werd een kluis met daarin alleen papieren ontvreemd, geen geld of waardepapieren. Ook werd de terminal van de staatloterij meegenomen waarin een aantal blanco staatsloten. Volgens de beheerder van het postkantoor kunnen de blanco staatloten niet gebruik worden. Vermoedelijk werd er verder niets ontvreemd. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, verkeerscontrole:
Dinsdagmorgen 5 februari 2002 heeft op de Meerssenerweg te Maastricht tussen 07.30 en 09.00 uur een verkeerscontrole plaatsgevonden gericht op brom- en snorfietsen. Er werden dertien bestuurders bekeurd voor uiteenlopende feiten.
In het genoemde tijdsbestek controleerde de politie 16 snorfietsen en 21 bromfietsen. Zowel de bestuurders van deze vervoermiddelen als de vervoermiddelen zelf werden aan een uitgebreide controle onderworpen. Er werden dertien bestuurders bekeurd.
Deze processen-verbaal werden voor de navolgende feiten opgemaakt; 6 x voor een te hoge constructiesnelheid waardoor zowel de brom- als de snorfietsen harder konden rijden dan wettelijk toegestaan is; 2 x wegens het niet dragen van de verplichte helm; en verder werd steeds eenmaal proces-verbaal opgemaakt wegens, een ondeugdelijke stuurinrichting, een ondeugdelijke voorrem, een ondeugdelijk demping van veren, het rijden met een kale achterband en het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat. Een bromfiets werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau omdat deze niet was voorzien van een gele of oranje plaat terwijl ook een Europees goedkeurmerk ontbrak.

Maastricht, verkeersongeval met zware materiele schade: Maandagavond 4 februari 2002 omstreeks 20.30 uur heeft op de Frontensingel / Statensingel te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij beide betrokken personenautos zwaar werden beschadigd.
Een 22 jarige inwoner van Maastricht reed in zijn personenauto over de Cabergerweg en wilde rechtdoor rijden richting Noorderbrug te Maastricht. Uit tegenovergestelde richting reed een 25 jarige inwoner van Maastricht die op de kruising met zijn auto links af wilde slaan en via de Statensingel verder wilde rijden. Vermoedelijk omdat de 22 jarige automobilist het rode verkeerslicht negeerde volgde op de kruising een aanrijding waarbij beide personenautos zwaar werden beschadigd. Er deden zich verder geen persoonlijke ongelukken voor. De vermoedelijke benadeelde van het verkeersongeval bleek bij onderzoek van de politie naar alcohol te ruiken. Deze werd meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van 0.7 promille. Tegen beide betrokken bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.
Een bergingsbedrijf heeft beide personenautos weg gesleept.

De politie is nog op zoek naar een vrouwelijke getuige die meteen na het verkeersongeval zich meldde bij betrokken partijen en vertelde dat zij gezien had dat de rechtdoorrijdende automobilist rood licht had bij het oprijden van de kruising. Deze getuige reed echter daarna verder maar liet haar personalia niet achter. De politie verzoekt deze getuige zich te melden.

Maastricht, woninginbraak:
Op maandag 4 februari 2002 heeft tussen 16.00 en 19.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Effileursdonk te Maastricht. In de korte tijd dat de bewoonster afwezig was heeft een inbreker het slot van een achterdeur geforceerd waarna hij de woning kon betreden. De woning werd geheel doorzocht waarbij een stereo-installatie werd ontvreemd. De eigenaresse heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht, inbraak in kantine:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in de kantine van de honkbalvereniging gelegen aan de Bunderruwe te Maastricht. De inbreker forceerde het slot van het ijzeren hekwerk ter bescherming tegen inbraak. Beide deuren achter het hekwerk werden daarna geforceerd waardoor de toegang werd verkregen. Uit de kantine van de sportvereniging werden twee friteuses, een magnetron en een stereo-installatie ontvreemd. Namens de vereniging is van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, fiets afhandig gemaakt:
Een 12 jarige jongen uit Maastricht is maandag 4 februari 2002 het slachtoffer geworden van een diefstal met bedreiging met geweld. Het slachtoffertje fietste omstreeks 14.50 uur over de Kasteel Hillenraadweg te Maastricht waar hij tot stoppen werd gedwongen door een onbekende jeugdige jongen. Het slachtoffertje werd woordelijk bedreigd en gedwongen zijn fiets, zijnde een mountainbike, af te geven. Het slachtoffertje, bang voor mogelijke gevolgen, gaf zijn mountainbike af en kreeg daarop een andere mountainbike van zijn beklager in zijn handen gedrukt. Zijn belager ging er daarna vlug met zijn fiets vandoor en bleef onbekend. Van de diefstal met bedreiging met geweld is door de ouders van het slachtoffertje aangifte bij de politie gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in naar de verdachte alsmede naar de herkomst van de afgestane mountainbike.