Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-02-2002
1e persbericht 5 februari 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee verdachten autodiefstal aangehouden Op de Barth van Bassenstraat zijn maandag om 20.20 uur twee Eindhovenaren van 28 en 39 jaar oud aangehouden. De leden van een politiepatrouille zag hen op de Boschdijk rijden in een Opel Kadett. Bij navraag bleek de auto gestolen te zijn. Op de Barth van Bassen- straat konden ze de auto laten stoppen. De twee verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Jongen van bromfiets beroofd
Maandag rond 19.30 uur is op het Insulindeplein (Berenkuil) een 16-jarige Eindhovense jongen van zijn bromfiets beroofd. De jongen stond met zijn bromfiets naar de graffiti te kijken toen hij benaderd werd door twee jongens op een bromfiets. Zijn bromfiets, een zwarte Honda Wallaroo, werd onder bedreiging afgepakt. Ze reden weg in de richting van het centrum van Eindhoven.

Eindhoven: Politiemensen pakken op weg naar huis auto-inbreker Twee politiemensen die na hun dienst op weg waren naar huis hebben maandag om 22.35 uur op de Keizersgracht een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politiemensen zagen twee mannen tussen de geparkeerde autos op de parkeerplaats aan de Keizersgracht lopen. De twee staken de Keizersgracht over en de politiemensen zagen dat een van hen een autoradio in zijn hand had. De man kon aangehouden worden. De tweede kon ontkomen. Volgens de aangehouden verdachte was de radio gestolen uit een auto die op de Deken van Somerenstraat geparkeerd stond. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Automobilist gewond na aanrijding
Op de Boutenslaan is maandag om 22.55 uur een 41-jarige automobilist uit Veldhoven gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed over de Boutenslaan en moest remmen. De 33-jarige Eindhovense vrouw die met de auto achter hem reed kon niet op tijd remmen en reed tegen de achterzijde van zijn auto. De Veldhovenaar is met nekletsel in het St. Annaziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Man aangehouden
In een horecagelegenheid aan het Schakelplein is dinsdagmorgen om 0.10 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had verschillende spullen weggenomen, zoals een blikje bier, een zonnebril en een reep chocolade. Twee zonnebrillen had hij na aandringen van het personeel al teruggegeven. De man was erg lastig en dreigde te schieten met een pistool dat hij zei bij zich te hebben. De man werd door de politie aangehouden. Hij had geen wapen bij zich. De man is ingesloten.

Eindhoven: Man na vernieling ruiten aangehouden Dinsdag om 3.55 uur is op de Boschdijk een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man vernielde enkele ruiten van n kantoor aan de Boschdijk.

Eindhoven: Man aangehouden voor poging beroving Op het Stationsplein is dinsdag om 3.15 uur een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man stapte in een taxi en eiste de portemonnee van de taxichauffeur. Deze kon uitstappen en de politie waarschuwen. De man werd ingesloten.

Eindhoven: Jongen verdacht van mishandeling
Een 16-jarige Eindhovense jongen is maandag in zijn ouderlijke woning in Stratum aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij vorige week vrijdag en afgelopen maandag een 15-jarige Eindhovense jongen heeft mishandeld. Dat gebeurde op en in de buurt een school in Stratum. Het slachtoffer was geslagen met een hockeystick en een honkbalknuppel. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drie mannen in auto aangehouden
Op de Woenselsestraat zijn dinsdag om 5.20 uur twee Eindhovenaren van 19 en 22 jaar oud en een Hagenaar van 26 jaar oud aangehouden. Zij reden in een auto. Deze auto was even daarvoor gesignaleerd in de Kruisakker. Omwonenden belden de politie omdat zij vonden dat de inzittenden van de auto zich verdacht gedroegen. De politie zag de auto later rijden en liet de bestuurder stoppen. In de auto bleken gereedschappen te liggen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. De mannen zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Fiets weg
Tussen vrijdag en maandagmiddag is ingebroken in een berging van een woning aan de Baroniehof. De deur is opengebroken en uit de berging is een damesfiets met kinderstoeltje gestolen. De waarde is ruim 400,-.

Best: Verdachte inbraak aangehouden
Op het politiebureau in Maarheeze is maandag om 14.45 uur een 36-jarige man met onbekende verblijfplaats aangehouden. De man werd gezocht in verband met een inbraak in een kantoor aan De Waal in Best. Daar werd in de nacht van 12 op 13 november een raam opengebroken. Uit het kantoor werden een computerscherm, een printer en een faxapparaat gestolen. Sporenonderzoek leidde naar de verdachte.

Oirschot: Mannen aangehouden
Op de Drossaard zijn dinsdag om 1.45 uur twee mannen van 21 en 23 jaar uit Litouwen aangehouden. Een getuige had gezien dat de mannen dicht langs de woningen slopen en hard wegrenden toen zij de getuige zagen. Een van hen had een schroevendraaier bij zich. De twee mannen zijn ingesloten om te onderzoeken of zij misschien iets op hun kerfstok hebben.

Valkenswaard: Dronken chauffeur valt in slaap
Een 40-jarige man uit Valkenswaard reed maandag om 23.00 uur met zijn auto op de Kapelweg de sloot in. Toen de politie op de kapelweg kwam zat de man nog in de auto, hij was in slaap gevallen. De man bleek flink gedronken te hebben en blies 1,8 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.