Partij van de Arbeid

Den Haag, 5 februari 2002

VRAGEN VAN HET LID REHWINKEL (PvdA) AAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

1. Is het waar dat op 24 januari jl. volgens schema twee leden van de Raad van Toezicht van de IB-Groep zijn afgetreden en dat met ingang van die datum één nieuw lid is benoemd? Waarom heeft u de Tweede Kamer tot dusverre niet in kennis gesteld van deze benoeming?

2. Is het tevens waar dat nog één vacature in de nieuwe Raad van Toezicht moet worden ingevuld? Wanneer zal deze naar verwachting worden ingevuld?

3. Kan uit het verslag van een algemeen overleg met u op 1 november vorig jaar over de IB-Groep worden geconcludeerd dat u voornemens bent een student te benoemen in de Raad van Toezicht? Zo ja, krijgt deze student dan de waarnemersstatus, zoals blijkens het verslag is afgesproken met de vorige voorzitter van de Raad van Toezicht, of een volwaardige status? Wat houdt deze waarnemersstatus precies in en waarin wijkt deze af van die van volwaardig lid van de Raad van Toezicht? (1)

4. Wanneer zal de Kamer nader worden geïnformeerd over de benoeming van nieuwe leden van de Raad van Toezicht van de IB-Groep?

(1) Verslag algemeen overleg 1 november jl., 24724/27527, nr. 53, p.4