Wageningen Universiteit

Persbericht

5 februari 2002, nr. 009

Vakpublicaties over voedsel en groen via internet te raadplegen

Bibliotheek Wageningen UR biedt artikelenbestand gratis aan

Welke artikelen zijn er in de vakpers verschenen over de voedselveiligheid? In welk blad heb ik iets gelezen over natuurontwikkeling rond bloembollenvelden en hoe zat het ook al weer met het conflict tussen aalscholvers en vissers? Zulke vragen kan iedereen voortaan oplossen door via het internet gratis te zoeken in ARTIK, een bestand met artikelen uit vaktijdschriften op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. De Bibliotheek van Wageningen UR wil het gebruik van haar bestand stimuleren en heeft het nu mogelijk gemaakt dat niet alleen haar studenten en onderzoekers, maar ook externe geĂŻnteresseerden kunnen grasduinen in deze enorme informatiebron. Het bestand bevat circa 175.000 artikelen uit 130 hoofdzakelijk Nederlandse tijdschriften en wordt dagelijks geactualiseerd. Een steeds groter deel van de artikelen is volledig (full-text) beschikbaar. In ARTIK kan op onderwerp gezocht worden met Nederlandse trefwoorden.

Voor studenten, onderzoekers, personen werkzaam in de agrarische sector en andere belangstellenden zijn relevante artikelen nu direct bij de hand via internet. De meest recente informatie is snel beschikbaar. Als een interessant artikel gevonden wordt dat nog niet full text beschikbaar is, dan kan elektronisch een kopie worden besteld.

ARTIK wordt samengesteld door Bibliotheek Wageningen UR en was de afgelopen jaren uitsluitend via een abonnement te raadplegen op internet: http://www.agralin.nl/artik.
Bibliotheek Wageningen UR wil ARTIK verder ontwikkelen en meer gebruik van het bestand kan dit stimuleren. Daarom is besloten ARTIK, als proef, de komende twee jaar gratis aan te bieden.