AutoRai

5-2-2002

Cadillac SRX in 2004 op Europese markt

Cadillac heeft aangekondigd binnenkort toe te treden tot één van de snelst groeiende marktsegmenten met de productie van een compleet nieuw luxury crossover vehicle, SRX genaamd.

Het model is gebaseerd op de Vizon, een conceptauto die vorig jaar in Detroit voor het eerst werd getoond.

The Cadillac SRX is één van de vijf compleet nieuwe Cadillac producten, die de komende18 maanden gepland staan voor productie. Verwacht wordt, dat de Cadillac SRX In de eerste helft van 2003 op de Amerikaanse markt verschijnt. De Cadillac SRX staat gepland voor een introductie op de Europese markt in 2004.

De Cadillac SRX is geïnspireerd door de concept auto genaamd Vizon, die in 2001 getoond werd zei Mark LaNeve, algemeen directeur van Cadillac, in een toespraak, die hij op de Automotive News World Conferentie in Dearborn gaf.

Deze nieuwste aanwinst voor de Cadillac familie demonstreert dat we niet bang zijn om een voortrekkersrol te vervullen wat betreft design, prestaties en functionaliteit. De SRX zal een andere maar herkenbare Cadillac zijn. Zowel qua vormgeving als unieke productinnovaties. Hierdoor wordt de portefeuille van Cadillac alleen maar breder en zullen we nieuwe klanten aantrekken, aldus LaNeve.

De SRX is Cadillacs eerste luxe crossover voertuig, waarmee Cadillac gaat concurreren in een druk bevochten segment. LaNeve zegt dat het voertuig opzienbarend design biedt, unieke functionele eigenschappen herbergt en een uitstekende rij-prestatie verschaft. De SRX vult het gat op tussen Cadillacs belangrijke topsedans en zijn krachtige SUVs die in Amerika een groot succes zijn.

De naam van de SRX sluit aan bij de Cadillac naamstrategie. De eerste letter geeft de serie aan. De tweede en de derde letters staan voor reconfigurable and crossover. Wat vrij vertaalt een multi-functionele kruising betekent. Een auto die dus het beste uit verschillende werelden combineert. Het comfort van een luxe sedan, de ruimte van een stationwagon, het uiterlijk van een SUV en de bruikbaarheid van een MPV.

Het luxe crossover voertuig zal gebouwd gaan worden in GMs nieuwe ultramoderne Lansing Grand River autofabriek. In deze fabriek wordt op dit moment de Cadillac CTS sedan geproduceerd die eind dit jaar in Nederland op de markt zal verschijnen.