SKYRADIO

Tango van Maxima grote hit op Classic FM

De tango Adiós Nonino, die prinses Maxima tijdens de huwelijksceremonie tot tranen wist te ontroeren is een enorme hit op Classic FM. Al direct na het huwelijk werd Classic FM door luisteraars bestookt met aanvragen naar het nummer van Astor Piazzolla, dat tijdens de plechtigheid op de bandoneon werd gespeeld door Carel Kraayenhof.

De CD met de officiële muziek van het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maxima is nu diverse malen per dag te beluisteren op Classic FM en de reacties van luisteraars zijn overstelpend. Ook andere stukken uit de huwelijksceremonie zijn op Classic FM te horen, zoals het Kyrie uit Mozarts Missa Solemnis en Schuberts Ave Maria, gezongen door Miranda van Kralingen.

Het succes van de muziek van het huwelijk onderstreept nogmaals de opkomst van de licht klassieke muziek in Nederland én het succes van Classic FM. Elke week luisteren inmiddels ruim 1,4 miljoen verschillende luisteraars naar de populaire zender.

Classic FM is in de ether te ontvangen op 90.7 FM, in Oost Nederland op 93.7 FM en verder overal op de kabel. De lokale kabelfrequenties zijn de vinden op de internetsite www.classicfm.nl