ALGEMEEN VERBOND BOUWBEDRIJF

Vijfde onderhandelingsronde Bouw-CAO voortijdig beëindigd

Persbericht

Den Haag, 5 februari 2002

Vijfde onderhandelingsronde Bouw-CAO voortijdig beëindigd

De werkgeversdelegatie die de onderhandelingen voert over een nieuwe Bouw-CAO betreurt dat het overleg tijdens de vijfde onderhandelingsronde vanochtend voortijdig moest worden beëindigd. De werkgevers constateerden geen bereidheid bij de vakbonden om de onrechtvaardigheid in de huidige reisurenregeling op te heffen, namelijk dat mensen reisuren krijgen uitbetaald die ze niet maken. De bonden wilden tijdens het overleg niet ingaan op het aangepaste voorstel waarmee de werkgevers tijdens het overleg kwamen en dat met name de controle en de naleving van de regeling waarborgt. De werkgevers deden daarmee een nieuwe poging om de problemen rond de reisurenregeling op te lossen, nadat een vorige keer ingestelde gezamenlijke werkgroep van bonden en werkgevers niet tot een resultaat kon komen.
Het voorstel van de werkgevers komt tegemoet aan de gezamenlijk door bonden en werkgevers vastgestelde uitgangspunten van rechtvaardigheid, controleerbaarheid en naleefbaarheid. Verandering van de huidige regeling is noodzakelijk omdat de werkgevers geen reisuren willen vergoeden die niet worden gemaakt.

De werkgeversdelegatie gaat ervan uit dat de volgende bijeenkomst plaats zal vinden op 19 februari aanstaande en hopen dat de reisurenproblematiek dan wel tot een oplossing zal komen.

Voor nadere informatie:
AVBB, afdeling Communicatie
Paul Wouters, telefoon 070-3286213, privé 079-3621449, mobiel
06-20302622


05 feb 02 14:09