Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-02-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 12.50 u) Dinsdag, 5 februari 2002

District Kerkrade

Kerkrade; fikse boete
De politie heeft afgelopen maandagavond een 23-jarige automobilist uit Menden (D) in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met de officier van justitie, de Duitser bekeurd met een boete van 650 Euro. De politie betrapte de automobilist maandagavond toen hij met zijn auto met een snelheid van 118 km p/u op de St. Pieterstraat (binnen de bebouwde kom alwaar maximaal 50 km p/u is toegestaan) in Kerkrade reed. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte. De Duitser heeft de boete meteen betaald.

Kerkrade; inbraak snackbar
Afgelopen maandagmiddag werd een inbraak ontdekt in een snackbar aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Kerkrade. Inbrekers zijn via de achterzijde het pand binnengedrongen en hebben allerlei drank, snacks en een geldbedrag gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Vaals; ingebroken
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Rarenderstraat in Vaals. Inbrekers zijn door forcering van een deur het pand binnengedrongen en hebben een stereo-installatie, een tv-toestel, een laptop en een aantal schilderijen gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.