Ingezonden persbericht


Next Generation (NG) Feature Pack 1 van Check Point voortaan opgenomen in

Nokia beveiligingsoplossingen

Nokia en Check Point optimaliseren meest volledige portefeuille beveiligingsoplossingen

Leidschendam, 5 februari 2002 Nokia (NYSE:NOK) kondigt aan dat de Next Generation Feature Pack 1 (FP1) van Check Point (NASDAQ: CHKP) vanaf nu in zijn portefeuille betrouwbare beveiligingsoplossingen opgenomen is. De combinatie van de vernieuwingen en de verbeteringen van NG FP1 van Check Point en de reikwijdte, de snelle uitrolling, de betrouwbaarheid, de hoge performantie en de beheerbaarheid van de producten uit de Nokia IP-reeks, vormen de ideale oplossing voor het beveiligen van grote, middelgrote en kleine netwerken.

Het op beveiliging gerichte besturingssysteem (IPSO), de hardware subsystemen en de netwerkfunctionaliteit van Nokia vormen met de NG FP1 software suite van Check Point een volledig geïntegreerd en geoptimaliseerd systeem. Strenge kwaliteitstesten garanderen bovendien dat het product voldoet aan de hoge standaarden die zowel Nokia als Check Point hanteren en waarop hun klanten rekenen. Het resultaat brengt alle voordelen van een speciaal ontworpen oplossing samen in een bekroond platform, dat is uitgerust met de beste software op de markt.

Met NG Feature Pack 1 biedt Check Point een software-oplossing die de performantie en de flexibiliteit van de systemen verhoogt. De nieuwe architectuur zal dankzij de nieuwe One-Click VPNs bovendien de tijd voor onderhoud en upgrades beperken.

Een van de meest opvallende kenmerken van deze release is echter SecureClient waardoor granulaire controle van de security policy mogelijk wordt tot op desktop-niveau. SecureClient controleert of de configuratie van de host overeenstemt met de security policy voordat de verbinding met de client tot stand komt. De Check Point NG software op het IPSO-platform bevat ook functies die het beheer op afstand vereenvoudigen en beter beveiligen.

Onze klanten keken reikhalzend uit naar de NG release voor de platforms van de Nokia IP-reeks," zegt Dan MacDonald, vice president van Nokia Internet Communications. Wij hebben zeer nauw samengewerkt om de verwachtingen van onze klanten op het gebied van geavanceerde productintegratie en betrouwbaarheid - kwaliteiten waarop zij volledig vertrouwen - niet alleen in te lossen, maar zelfs te overtreffen.

"Het verheugt ons dat het Next Generation Feature Pack 1 van Check Point wordt aangeboden via de toonaangevende beveiligingsplatforms van Nokia," bevestigt Asheem Chandna, vice president business development en product management bij Check Point Software Technologies. "Geïntegreerd met de producten van Nokia vormt VPN-1/FireWall-1 NG een toonaangevende oplossing om netwerken van om het even welke omvang te beveiligen."

Beschikbaarheid

Check Point NG Feature Pack 1 is reeds wereldwijd beschikbaar op alle platforms uit het IP100-, IP300-, IP400-, IP500-, IP600- en IP700- gamma van Nokia.

Over Nokia Internet Communications

Nokia Internet Communications, gevestigd in Mountain View, Californië, levert hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging, Virtual Private Network en software voor het beheer van draadloze transmissie. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en de betrouwbaarheid van de netwerken van de bedrijven en de leveranciers van gebruiksklare diensten. Nokia wil het comfort van de eindgebruikers optimaliseren, door persoonlijke en betrouwbare transacties binnen de mobiele informatiemaatschappij mogelijk te maken.

Voor meer informatie gaat u naar http://www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Over Nokia

Nokia is de wereldleider in oplossingen voor mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, zijn innovatievermogen en zijn gebruiksvriendelijke, betrouwbare oplossingen, is het bedrijf de grootste leverancier van mobiele telefoons ter wereld geworden en een van de belangrijkste leveranciers van mobiele, vaste en IP-netwerken. Door het Internet mobiel te maken, biedt Nokia de bedrijven nieuwe mogelijkheden en verrijkt het dagelijkse leven van de gebruikers. Nokia is één van de ondernemingen met het grootste aantal aandeelhouders ter wereld.

Check Point Software Technologies

Check Point is wereldwijd leider in de beveiliging van het internet. Het bedrijf is marktleider op het gebied van zowel VPN s als firewalls. De Secure Virtual Network-architectuur (SVN) van Check Point biedt de VPN- en beveiligingsinfrastructuur waarmee organisaties veilig en betrouwbaar kunnen communiceren via het internet. SVN-oplossingen, aangeboden in de Next Generation-productfamilie, beveiligen bedrijfscommunicatie en bronnen van bedrijfsnetwerken, thuiswerkers, vestigingen en het extranet voor partners. Het Open Platform for Security (OPSEC) van Check Point vergroot de kracht van SVN en vormt het kader voor integratie en uitwisselbaarheid met de beste oplossingen van meer dan 300 leidinggevende partners in de markt. De oplossingen van Check Point worden verkocht, geïntegreerd en ondersteund door een netwerk van 2.000 gecertificeerde partners in 203 landen.

Meer informatie over Check Point Software Technologies is te vinden op de website: http://www.checkpoint.com of http://www.opsec.com

Voor meer informatie
Nokia Internet Communications Europe
Claire Backhurst
Tel.: +44 7788 145460

Leads United
Jacqueline Schakenraad
Tel: +32 3 466 01 88
E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com


---
Leads United
Hilde Wagemans
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com

---