KENNISNET

Kennisnet Kieshulp populair onder jongeren

Kennisnet Kieshulp populair onder jongeren
De Kieshulp, een onderdeel van de speciale verkiezingensite voor scholieren wordt erg enthousiast ontvangen. De leerling geeft aan de hand van 40 duidelijke stellingen zijn mening en krijgt een persoonlijk stemadvies. De Kieshulp is tot stand gekomen in samenwerking met politieke experts.

De site verkiezingen.kennisnet.nl, sinds 14 januari jl. online, is een uitermate geschikt hulpmiddel voor docenten Geschiedenis en Maatschappijleer tijdens de lessen over politiek en verkiezingen. Maandag 1 april start de tweede ronde van de
Verkiezingen E-quiz. Tijdens dit landelijke online-evenement spelen leerlingen groepsgewijs tegen andere leerlingen en scholen. Andere onderdelen op de site zijn o.a. de smoezen top 10, reportages, een forum, uitslagen.

Met deze speciale verkiezingensite worden de jongeren op een aansprekende wijze voorbereid op hun eerste stemjaar. De verkiezingensite van Kennisnet is onderdeel van de campagne 'Verkiezingen. Jij komt toch ook?', georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Kennisnet biedt ruimte om te leren
Kennisnet ondersteunt het gebruik van internet in het onderwijs. In de loop van 2002 zijn alle 12.000 scholen, maar ook diverse onderwijsinstellingen, bibliotheken, musea en contentleveranciers met 2,5 miljoen gebruikers aangesloten op dit beveiligd en beheerd netwerk met een koppeling naar internet. Eind vorig jaar is de stichting Kennisnet opgericht door de onderwijsorganisaties van Nederland.

Kennisnet is praktisch en inspirerend zijn. Praktisch door direct aan te sluiten op de dagelijkse onderwijspraktijk. Inspirerend door ondersteuning van nieuwe leer- en werkvormen met inzet van nieuwe technologie. In deze rol ontwikkelen wij de portal www.kennisnet.nl ten behoeve van leerlingen, respectievelijk deelnemers, docenten, managers en ouders voor de sectoren primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Daarnaast dragen wij de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de infrastructuur.

Perscontact
Hans den Boer
Communicatie, Relatiemanagement, Informatiebeheer Stichting Kennisnet
Paletsingel 32
2718 NT Zoetermeer
Postbus 778
2700 AT Zoetermeer
Telefoon: 079 323 09 96
Fax: 079 321 23 22
e-mail: h.denboer@kennisnet.nl
www.kennisnet.nl


05 feb 02 15:55