Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 5-02-2002 Persbericht district Den Bosch

AGRESSIEVE WINKELDIEF (s-Hertogenbosch)

Een 15-jarige jongen uit Haaren is maandagmiddag in een winkel aan de Arena betrapt op winkeldiefstal. Hij probeerde eerst aan een controle te ontkomen maar botste daarbij tegen een van de personeelsleden. Daarop ging hij vrijwillig mee naar een kantoorruimte waar hij moest wachten op de komst van de politie. Hij probeerde tot twee keer toe weg te lopen, hetgeen hem werd belet. Vervolgens pakte hij een stoel, gooide die stuk tegen de muur en deed de deur open. Een beveiligingsmedewerker kon hem beletten weg te komen. In de schermutseling met de jongen viel de beveiligingsmedewerker met het hoofd tegen de muur. Hij hield daar evenwel niets aan over en de jongen kon uiteindelijk met wat extra hulp van een getuige onder bedwang worden gehouden. De jongen is door de politie overgenomen. Op het politiebureau gedroeg hij zich nog steeds bijzonder agressief en moest zelfs tijdelijk in de handboeien worden geslagen. Nadat hij wat gekalmeerd was bekende hij enkele blikken bier te hebben weg-genomen.

BELEDIGING (s-Hertogenbosch)

Bij een poging afgelopen nacht een gesprek aan te knopen met een van de bewo-ners van een kraakpand aan de Stoofstraat in s-Hertogenbosch kregen enkele politiemensen van een 23-jarige bewoner diverse beledigingen naar het hoofd geslingerd. Toen de man op aandringen van een medebewoner toch de deur opende is hij aangehouden terzake belediging. Daarbij verzette hij zich hevig en moest er door de agenten fysiek geweld worden gebruikt om hem onder controle te krijgen. Eenmaal op het politiebureau gaf hij ook nog een valse naam op. De politie had de melding gekregen dat twee bewoners van het kraakpand tegen deuren van in de omgeving gelegen woningen hadden geschopt. Er was niets vernield maar het getoonde gedrag was voldoende aanleiding om hen daarover aan te spreken. Toen de agenten zich bij het kraakpand aandienden werden zij vanuit het bovenraam uitgescholden voor vuile kankerwouten en vieze moordenaars.

AUTOS GESTOLEN BIJ BEDRIJFSINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Afrikalaan in s-Hertogenbosch. Men is door het verbreken van een raam van de autoshowroom binnen gekomen. Uit de werkplaats is een nieuwe zilvergrijze Landrover Discovery met het kenteken 59-VZ-XS weggenomen. Vanaf het buitenterrein is een soortgelijk voertuig maar nu met het kenteken JG-TT-22 gestolen. Vermoedelijk is er nog een derde voertuig weggenomen. De gegevens daarvan zijn echter nog niet bekend.

LOKAALVREDEBREUK (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is in het Postkantoor aan de Kerkstraat een 49-jarige man aangehouden vanwege lokaalvredebreuk. Hij wilde vanmorgen, zonder legitimatie en bankpas geld opnemen. Ondanks dat hem diverse keren was verteld dat dat niet mogelijk was bleef hij toch aandringen. Toen hem verzocht werd het gebouw te verlaten deed hij dat niet. In het bijzijn van de politie werd nog eens twee keer gevorderd dat de man het pand moest verlaten. Toen hij daarna nog weigerde is hij aangehouden.