Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nieuwe directeur-generaal NVa
Nieuwe directeur-generaal NVa

Nieuwe directeur-generaal NVa

De ministerraad heeft besloten ir. Johan F. de Leeuw voor te dragen voor benoeming per 1 maart als project directeur-generaal bij de Nederlandse Voedsel Autoriteit.

De Nederlandse Voedsel Autoriteit (NVa) moet een onafhankelijke organisatie worden, waarin de publieke keurings- en controle-instellingen op het terrein van food en non-food worden samengebracht.

De Leeuw krijgt als project directeur-generaal tot taak om de NVa wettelijk vorm te geven en tegelijkertijd de organisatie op te bouwen en operationeel te maken. Tot 13 mei combineert de heer De Leeuw de nieuwe functie met zijn huidige werkzaamheden als directeur-generaal op het ministerie van LNV.

Johan F. de Leeuw ( 48 ), studeerde sociologie en planologie aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen. Van 1986 tot 1991 was hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor het CDA. Sinds 1991 is hij directeur-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij; eerst als directeur-generaal Landelijke Gebieden en Kwaliteitszorg en vanaf 1993 als directeur-generaal LNV, lid van de Bestuursraad en tevens plaatsvervangend secretaris-generaal.