Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van dinsdagmiddag
16:39 dinsdag 5 februari 2002

Roel Hallink, tel. 0528-295033 of 06-51528156


* Letsel bij aanrijding

HOOGEVEEN Vanmorgen is een 16-jarige inwoonster van Stuifzand gewond geraakt bij een aanrijding op de Marconiestraat. Zij kreeg geen voorrang van een auto, bestuurd door een 39-jarige man uit Alteveer. De auto sloeg plotseling linksaf en zag daarbij het meisje op de scooter over het hoofd. Zij is met letsel overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen en later met kaakletsel naar een ziekenhuis in Zwolle.

ZUIDLAREN Op de kruising van de Telefoonstraat en de Koningstraat verleende vanmorgen een 38-jarige bestuurster uit Schipborg geen voorrang aan een bestelbus, bestuurd door een 32-jarige inwoonster van Wildervank. De vrouw uit Schipborg is met een hoofdwond overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. Beide autos raakten fors beschadigd.


* Fietser rijdt na aanrijding door

MEPPEL Vanmorgen om ongeveer 08.00 uur liep een 64-jarige vrouw uit Meppel met haar hond op het fietspad van de Wapendrager. Uit tegenovergestelde richting naderde een jongeman op een fiets, die de vrouw omver reed. Deze jongeman is nog wel even gestopt, zei uiteindelijk sorry en fietste weg. Bij onderzoek van de vrouw door een arts, is komen vast te stellen dat er een scheurtje in het linker sleutelbeen en in het linker polsgewricht zit. Voorts had de vrouw door de val nog een diepe vleeswond in haar been. Signalement van de jonge man ongeveer als volgt: ongeveer 16 jaar oud, bril dragend en heeft blond haar. De politie van Meppel is op zoek naar deze jongen alsmede eventuele getuigen van dit ongeval.


* Diefstal uit autos

EMMEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto aan de Laan van het Kinholt. Om in de auto te komen was een ruit ingeslagen. Gestolen werd de autoradio, een rijbewijs, een paspoort en een ID-kaart.

VEENOORD Op de carpoolplaats aan de Boerdijk is gisteren ingebroken in een auto. De rechter achterruit was ingeslagen en de radardetector was gestolen.


* Diefstal Weideklok

WESTERBORK Tussen zondag- en maandagmiddag is uit een weiland aan de Nevenweg een stroomklok van het schrikdraad gestolen. De weideklok van ongeveer een jaar oud stond ruim 80 meter vanaf een weg in het weiland. De schade wordt geschat op ruim 200.


* Diefstal auto

ASSEN Tussen gisteravond en vanmorgen is er bij een bedrijf aan de Dr. A.F. Philipsweg een bedrijfsauto gestolen. In de auto zat o.a. gereedschap. De schade wordt geschat op ruim 30.000. Dieven waren het pand binnengekomen via een bovenraam.


* Diefstal sierkippen

NIEUW SCHOONEBEEK Uit een vrijstaande schuur achter een woning aan de Europaweg zijn tussen gisteravond en vanmorgen zes sierkippen gestolen. Het betreffen sierkippen van het soort CHAMO en zij waren geringd. Het gaat om twee hanen en vier hennen. De schade wordt geschat op ongeveer 225.


* Diefstal GSM

KLAZIENAVEEN Vanmorgen liep een 42-jarige man uit Klazienaveen over de Langestraat. Op het moment dat hij met zijn gsm wilde bellen, naderden hem van achteren twee fietsende jongens. Een van de jongens griste de telefoon uit de handen van de man en ging er als een haas vandoor. Omdat alles zo snel ging, kon de aangever geen duidelijk signalement geven van de jongens.


* Vuurwerkpistool

EMMEN Vanmorgen is er een onderzoek ingesteld in een woning aan de Ekselerbrink. Volgens binnengekomen berichten zou er in dit pand een vuurwapen aanwezig zijn. Bij het onderzoek werd er een vuurwerkpistool aangetroffen. Verder werden er enkele autoradios aangetroffen, waarvan de herkomst onduidelijk is. De 41-jarige bewoner is aangehouden en ingesloten. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek duurt nog voort.


* Wapens aangetroffen

NIEUW SCHOONEBEEK Naar aanleiding van binnengekomen berichten is vandaag in een woning in Nieuw Schoonebeek een onderzoek ingesteld naar een hennep plantage. Deze werd niet aangetroffen, maar wel een kogelgeweer, een omgebouwd vuurwerkpistool, enkele slag- en stootwapens alsmede wat softdrugs en gebruikersartikelen. De 22-jarige bewoner is aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek zal worden voortgezet.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe