Gemeente Maassluis

6-2-2002

Perscommuniqué vergadering burgemeester en wethouders 5 februari 2002

Petitie VluchtelingenWerk
Tijdens de landelijke actiedag in december vorig jaar heeft de Stichting VluchtelingenWerk Maassluis een petitie overhandigd aan wethouder Arnold Keijzer. De strekking van deze petitie is om aan asielzoekers die drie jaar of langer in procedure zijn verwikkeld een verblijfsvergunning te verstrekken. Tevens vraagt VluchtelingenWerk of de gemeente de zorg over deze groep asielzoekers deelt. Het college deelt deze zorg. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dit standpunt over te brengen aan de staatssecretaris, mevrouw Kalsbeek, en verzoekt om op grond van humanitaire overwegingen een generaal pardon in beraad te nemen. De petitie van VluchtelingenWerk Maassluis zal worden meegestuurd met dit verzoek.

Nieuwe Wegsleepregeling
Op 1 januari 2002 is het nieuwe Besluit wegslepen van voertuigen in werking getreden. Dit houdt onder meer in dat, in plaats van aan de burgemeester, aan burgemeester en wethouders de bevoegdheid tot het wegslepen en in bewaring stellen van autos toekomt, maar ook dat de mogelijkheden tot het wegslepen worden verruimd. In een verordening moeten nadere regels worden gesteld voor de toepassing van deze bevoegdheid. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad in de vergadering van 19 februari 2002 voor te stellen over te gaan tot de vaststelling van een dergelijke verordening.

Intentieovereenkomst Herstructurering Rechtermaasoever In het kader van het ROM-Rijnmondproject Herstructurering Rechtermaasoever, waarvan ook de Maassluise projecten Balkon/Haven en De Dijk deel uitmaken, wordt voorgesteld rond de themas Milieu, Financiën en Infrastructuur tot regionale samenwerking te komen. Om de eerste stap in deze richting te zetten wordt voorgesteld een intentieovereenkomst te sluiten. Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis heeft besloten in te stemmen met deze overeenkomst.

Overige documenten:
Advies B en W 200 Intentieovereenkomst herstructurering Rechtermaasoever