Ingezonden persbericht

Commissaris der Koningin
Provincie Noord-Brabant
Postbus 90151
5200 MC Den Bosch


Onderwerp:

Oordeel inzake onvoldoende belangenafweging bij afgifte vergunning voor mega-dance party Impulz in de Brabanthallen op 16 februari a.s.

Breda, 5 februari 2002

Zeer geachte heer Houben,

Als woordvoerder van de Aktiegroep Burgerbelangen, een groep die zich tot doel stelt misstanden in de Nederlandse samenleving te bestrijden, wend ik mij tot U met het volgende.

Ter zake vraag ik Uw gewaardeerde aandacht voor het onderstaand persbericht van Omroep Brabant van hedenmorgen:

Rombouts geeft vergunning Impulz

Den Bosch - De mega-dance party Impulz in Den Bosch gaat volgende week gewoon door. Ondanks negatief advies van de politie heeft burgemeester Rombouts een vergunning afgegeven. Het dansfestijn vindt op 16 februari plaats in de Brabanthallen. De politie zet slechts 22 agenten in. Vorige week waren dat er 65. De politie houdt alleen buiten de hallen de veiligheid in de gaten. De organisatie neemt de ordehandhaving voor zijn rekening. Vorig jaar waren er 28.000 bezoekers. Omroep Brabant TP 119 dinsdag 5 februari 2002 (einde persbericht)

Verwijzend naar het voorafgaande leg ik U onderstaande vragen voor:

Acht U het verantwoord dat bij de voorgenomen festiviteit, waarbij 28.000 bezoekers worden verwacht, dat wordt volstaan met de inzet van slechts 22 politieambtenaren? Mijn ongerustheid wordt gevoed door het feit dat burgemeester Rombouts een negatief advies van de districtschef Verschuur van het politiedistrict Den Bosch in de wind heeft geslagen.

Gaarne zou ik van U vernemen bij wie de directe verantwoordelijkheid ligt bij een eventuele escallatie? Het is U ongetwijfeld bekend dat bij dit soort optredens de combinatie van alcohol en drugs een belangrijke risicofactor zijn. Het veelvuldig gebruik hiervan is bij insiders voldoende bekend.

Verwijzend naar de voorafgaande vragen, verwijs ik naar art. 18 - lid: 1 in de Politiewet 1993, waarvan de tekst luidt: ' De Commissaris van de Koningin ziet toe dat de politie in zijn ambtsgebied haar taak de openbare orde te handhaven en hulp te verlenen naar behoren vervuld. '

Afsluitend vraag ik Uw gewaardeerde aandacht voor de brieven aan mijn aktiegroep van resp. de toenmalige minister van Justitie, de huidige Minister van Staat, mr. F. Korthals Altes d.d. 26 mei 1986 met het kenmerk: Staats- en Strafrecht Nr. 633/286 -en de toenmalige WVC-minister, Mw. H. d' Ancona d.d. 4 maart 1992 met het kenmerk: 922022 BB. (Zie bijlage 1- en 2)

Een afschrift van deze brief zend ik U per e-mail, alsook (ter info) aan de districtschef Verschuur van het politiedistrict Den Bosch - Directoraat-Generaal Openbare Orde en Veiligheid (BIZA) drs. A.H.C. Annink - Voorzitter en Leden van de Vaste Kamercommissies voor Politie- en Justitie -en de Gemeenteraad van Den Bosch.

Met bijzondere belangstelling Uw berichten afwachtend teken ik met vriendelijke groet en hoogachting,

bijlage: 2

Tom Dinnesen

woordvoerder van de
Aktiegroep Burgerbelangen

Tel. 06 - 148 93 251
E-mail: bbelang@xs4all.nl

Postbus 4683 4803 ER Breda