Gemeente Amersfoort

Herinrichting Snouckaertlaan

datum: 5 februari 2002

De plannen voor de reconstructie van de Snouckaertlaan zijn in haar vergadering van 5 februari 2002 door het college van burgemeester en wethouders goedgekeurd. Deze plannen worden op 12 februari in de commissie VDO behandeld. De reacties van belanghebbenden op de voorlopige plannen die werden gepresenteerd op de informatieavond betroffen met name bezwaren over de vermindering van het aantal parkeerplaatsen.

Na gevoerde inspraak heeft de commissie VDO in november 1998 het verkeerscirculatieplan voor het Nederberggebied goedgekeurd. Voor de Snouckaertlaan houdt dat in dat er een betere scheiding tussen fietsers en gemotoriseerd verkeer komt. Een gedeelte van de reconstructies zoals onder andere de Kersenbaan en Stationsstraat zijn inmiddels voltooid. De reconstructies van de overige wegen van dit gebied, waaronder de Stadsring en de Snouckaertlaan, zijn in voorbereiding.
In het ontwerp zijn acht parkeerplaatsen opgenomen. Hiervan worden er twee gereserveerd voor de huisartsen in deze laan en wordt er één ingericht als gehandicaptenparkeerplaats. De overige plekken zijn bestemd voor kort parkeren. Om tegemoet te komen aan in de reacties naar voren gekomen bezwaren, worden er daarnaast in de Burgemeester de Widtstraat voor houders van een parkeervergunning minimaal een zestal plaatsen gerealiseerd.
De kosten van de reconstructie zijn opgenomen in de grondexploitatie van het centraal stadsgebied. De helft van de uitvoeringskosten wordt gesubsidieerd door Rijkswaterstaat.