Uitnodiging bewonersavond over speelplekken Het Roessink en Het Bramelt

De gemeente maakt in de loop van dit jaar, samen met bewoners, plannen voor verschillende speelplekken in deze buurten. Ook de uitvoering gebeurt samen. Onlangs heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor een uitgebreide opknapbeurt. Eens in de tien jaar gaat de gemeente na of de speelterreinen nog voldoen aan de eisen van deze tijd en aan de wensen van de gebruikers. Onder andere wordt gelet op veiligheid, gebruik en spreiding.

De vernieuwing van de speelterreinen gebeurt volgens een bepaalde werkwijze. Een belangrijk onderdeel daarvan is het betrekken van bewoners ? jong en oud ? bij het bedenken van voorstellen. Een van de voorwaarden voor nieuwe investeringen is betrokkenheid vanuit de buurt.

De aanpak begint met een bewonersavond. Deze is op dinsdag 5 februari, in de Ichtuskerk, Holterweg 106, om 20 uur.

Hier krijgen bewoners informatie over de achtergronden van het project, de gemeentelijke 'spelregels' rondom spelen en de wijze waarop de plannen totstandkomen.

Aan het eind van de avond gaat de gemeente ervan uit dat voldoende bewoners zich de komende maanden, samen met de gemeente, inzetten voor de speelplekken.