Gemeente Waalre



08-01-2002, Voorstel benoeming gemeentesecretaris op 5 februari 2002


---

Waalre 9 januari 2002

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Waalre legt op 5 februari aanstaande een voorstel voor aan de gemeenteraad tot benoeming van de heer G.G.H.J. van Mourik als gemeentesecretaris van deze gemeente. De heer Van Mourik, 60 jaar en woonachtig in Berg en Terblijt, heeft in diverse gemeenten de functie van secretaris vervuld, laatstelijk in de gemeente Amerongen.

De heer Van Mourik treedt reeds op 14 januari 2002 in dienst van de gemeente Waalre in de functie van loco-secretaris, waarna het voorstel tot benoeming als gemeentesecretaris op 5 februari aanstaande aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. De aanstelling van de heer Van Mourik is voor bepaalde tijd; de einddatum van de aanstelling is 1 januari 2005. De aanstelling eindigt eerder indien:

* de gemeente Waalre een zelfstandige gemeente blijft: op de datum van indiensttreding van de nieuwe gemeentesecretaris;
* de gemeente Waalre in de herindelingsprocedure regio Eindhoven Helmond geen zelfstandige gemeente blijft: op de datum waarop de huidige gemeente Waalre opgaat in een nieuwe gemeente.

De functie van gemeentesecretaris bij de gemeente Waalre is ruim een jaar vacant geweest. In eerste instantie koos het gemeentebestuur er voor om de vacature pas in te vullen zodra er definitieve besluitvorming rond de gemeentelijke herindeling heeft plaatsgevonden. Nu deze besluitvorming nog op zich laat wachten is ervoor gekozen om de vacature van gemeentesecretaris toch in te vullen. De heer J.A.J. Claessen, welke tot nu toe de functie van gemeentesecretaris waarneemt, blijft na benoeming van de heer Van Mourik als eerste loco-secretaris fungeren.

Terug naar index





---
Voor meer informatie of vragen over de inhoud van de persberichten op deze pagina kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting van de gemeente Waalre, tel. (040) 2282532 of (040) 2282525, e-mail: gemeente@waalre.nl.