Provincie Limburg

Gedeputeerde Staten keuren begroting Stein alsnog goed

GS KEUREN BEGROTING STEIN ALSNOG GOED

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben vandaag de begroting van de gemeente Stein voor 2002 goedgekeurd. Ook hebben GS besloten het eerder voor Stein ingestelde preventief toezicht op het financiele reilen en zeilen van de gemeente, uit te oefenen in de vorm van "toezicht op maat".

Dat de begroting thans is goedgekeurd, neemt niet weg dat GS bedenkingen blijven houden tegen een aantal ramingen in die begroting. Zo hebben GS er moeite mee dat in de begroting, om deze sluitend te krijgen, meer eenmalige middelen (overschotten van vorige jaren) zijn opgenomen dan volgens het provinciale beleid is toegestaan. Ook het feit dat voor de toekomst al rekening wordt gehouden met belastingverhogingen voor de jaren 2004 en 2005, vinden GS niet correct. Immers, de nieuwe gemeenteraad moet nog over deze verhogingen beslissen.

Het overleg tussen GS en het college van burgemeester en wethouders over deze en andere aspecten van de begroting 2002, en de in dat kader gemaakte afspraken, geeft het provinciaal bestuur een zodanig vertrouwen in de toekomst dat de begroting toch kon worden goedgekeurd.
Met het toezicht op maat voor Stein hebben GS hun toezicht vooraf willen beperken tot nieuwe uitgaven met een structureel karakter en van enige omvang.
5-2-2002 16:55